Revista "Republik" a aparut miercuri pe piata intr-o noua formula editoriala, care se extinde dincolo de film si muzica asupra a tot ce tine de industriile creative - de la fashion la design, arhitectura si arta contemporana, a anuntat editorul publicatiei Igloo Media.

"Republik" s-a lansat acum 3 ani, ca revista lunara cu acoperire nationala, de muzica, film si urban, fiind o alternativa la discursurile intalnite pe piata romaneasca a publicatiilor.

La cel de-al 40-lea numar, lansat miercuri, "Republik" capata un continut editorial extins si o noua infatisare. Noua pozitionare are in vedere un segment de public tot mai larg ale carui interese in materie de lifestyle se diversifica si se plaseaza gradual la intersectia mai multor domenii creative.

"Omul creativ devine si la noi multidisciplinar, si simte deja nevoia de o sursa de informare pe masura deschiderii si a curiozitatilor lui. Vrea sa fie inspirat, iar lucrurile care il inspira sunt de obicei intercorelate. Asa ca vrem sa exploram toate domeniile de 'lifestyle creativ' care ne intereseaza. Ne privesc in continuare filmul si muzica, dar si design-ul si arhitectura contemporana, fashion-ul, artele vizuale – tot ce se califica drept gesturi creativ", spune Bruno Andresoiu, director Igloo Media si "Republik".

"Republik" va functiona ca filtru critic si instrument de navigare in ceea ce tine de industriile creative. Fiecare numar al revistei se va concentra pe un anumit trend cultural emergent.

Extinderea revistei presupune dezvoltarea simultana a unei platforme online de tip open source, unde orice contributie interesanta din partea cititorilor isi va gasi locul, treptat, si in varianta print a noului "Republik". În acest sens, "Republik" relanseaza www.republikmag.ro si proaspatul blog Republik (care poate fi accesat de pe site sau la www.republikmag.ro/blog ).

In numarul din septembrie tematica se leaga de China si metamorfozele culturale pe care le comporta. Din cuprins fac parte materiale precum "A 5-a Generatie de regizori chinezi", "XXIst Century Man" de Issey Miyake, "Berlin versus Londra Music Stage", "Cultura in lucru: Freedom for Lazy People", "China Design Now" si un interviu exclusiv The Killers.

"Republik" este editata de Igloo Media, companie independenta prezenta de sapte ani pe piata editoriala din Romania, fiind cunoscuta pentru publicatiile sale din sfera arhitecturii si designului interior.

In afara revistei lunare "Igloo Habitat & Arhitectura", editura mai numara in prezent colectii precum "Igloo Patrimoniu", "Igloo Best", "Igloo Pocket", "Anuala de Arhitectura a Municipiului Bucuresti", "Arhitecturi Vazute prin Igloo" si "Igloo Guide".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Greva la chioscurile din Capitala: de ce nu se mai vand azi ziare