News Corporation, detinuta de Rupert Murdoch, vinde News Outdoor Rusia companiei franceze de publicitate outdoor JC Decaux, unul dintre liderii mondiali din domeniu, scrie cotidianul rus Gazeta, citat de RIA Novosti.
Tranzactia a fost evaluata la aproximativ 1 miliard de euro, din care o parte va fi acoperita de cesiunea unor actiuni ale JC Decaux catre Rupert Murdoch, pentru care compania franceza pregateste o emisiune suplimentara de titluri. Nu se stie cat va obtine News Corporation.

Potrivit declaratiilor directorului companiei de cercetare Espar-analitik, Andrei Berezkin, piata de publicitate outdoor avanseaza intr-un ritm alert in intreaga lume, in timp ce in Rusia publicitatea exterioara s-a stabilizat si are chiar o tendinta de scadere.

Cuantumul tranzactiei ar fi cuprins intre 1,3 miliarde si 1,5 miliarde dolari (circa 1 miliarde euro), potrivit unei surse citate de AFP. Tranzactia avuta in vedere se refera la "actiuni si numerar", precizeaza, la randul sau, un comunicat al JCDecaux, fara sa dea detalii suplimentare.

News Outdoor a avut o cifra de afaceri de 500 milioane dolari in perioada 2007-2008, iar in Rusia reprezinta aproximativ 20% din piata publicitara. News Outdoor este prezent pe diferite piete din Europa de Est (Bulgaria, Cehia, Romania, Polonia si Ucraina), Asia (Malaezia, Indonezia, Thailanda, Vietnam) si in Israel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri