Campania dusa de jurnalistul Andrei Badin impotriva lui Cristian Neagoe, atasat cultural pe langa Institutul Cultural Roman la New York, si avizarea urmaririi penale a lui Adrian Nastase au fost cele mai dezbatute teme de discutie in blogosfera romaneasca, in luna august, potrivit unui barometru al blogurilor realizat de TreeWorks prin proiectul ZeList.
Pozele si fragmentele de text apartinand lui Cristian Neagoe, publicate de jurnalistul Andrei Badin pe blogul sau au constituit unul din cele mai controversate subiecte dezbatute pe blogurile romanesti in luna august. Insemnarea lui Badin a avut 22 de reactii si 107 comentarii. Ulterior, mesajul publicat pe feeder.ro pentru sustinerea lui Neagoe a provocat noua reactii si 113 comentarii.

Avizarea in Camera Deputatilor a inceperii urmaririi penale a lui Adrian Nastase, comentata de politician pe blogul sau, a avut sapte reactii si 172 de comentarii. In insemnarea de pe blog, Nastase catalogheaza decizia parlamentarilor drept “o solutie politica data unui dosar politic”.

Insemnarea jurnalistului Adrian Georgescu despre lansarea parcului de inchiriat biciclete Cicloteque a fost provocat 373 de comentarii. Iar plecarea lui Gheorghe Tadici din postul de antrenor al echipei feminine de handbal, in urma esecului de la Beijing, relatata de Ovidiu Ioanitoaia pe blogsport.ro, a avut 221 de comentarii.

E-mailul trimis de Bogdan Gavrila, new media manager al trustului Intact, mai multor manageri din online-ul romanesc si publicat de Zoso pe blogul sau a provocat 14 reactii si 80 de comentarii.

Cu 20% mai multe posturi in luna august

In luna august, dintre cele 18.500 de bloguri monitorizate de ZeList.ro, un numar de 8.235 au publicat cel putin un post. Comparativ cu luna iulie, numarul insemnarilor a crescut cu 1.616, reprezentand o crestere de 20%.

De asemenea, numarul de comentarii a crescut in luna august cu 15%, de la 98.918 la 113.943. Cele mai comentate 10 bloguri romanesti din luna august au fost: Zoso.ro, Cocalari.com, roxanaiordache.wordpress.com, tolo.ro, adriangeorgescu.ro, cabral.ro, visurat.ro, pariori.ro/blog, satmareanca.wordpress.com, pitzipoanca.org.

Luna august a insemnat si inmultirea subiectelor politice tratate pe bloguri. Astfel, Traian Basescu a fost cel mai discutat politician roman, fiind mentionat in 608 posturi pe 227 de bloguri, urmat de Adrian Nastase, care apare in 393 de posturi pe 210 bloguri. Premierul Calin Popescu-Tariceanu a fost mentionat in 289 de posturi pe 163 de bloguri. Pe pozitia a patra s-a plasat Ion Iliescu, mentionat in 235 de posturi pe 143 de bloguri, urmat de Mircea Geoana – 184 de posturi pe 104 bloguri.

Dintre partidele politice, cel mai prezent in blogosfera a fost PSD, cu 383 de posturi pe 190 de bloguri, urmat de PNL (300 de posturi pe 145 de bloguri), PD-L (295 de posturi pe 149 de bloguri) si PC (10 posturi pe 11 bloguri).

ZeList a fost dezvoltat de TreeWorks si reprezinta un instrument de montorizare a blogosferei si presei romanesti, urmarind peste 18.000 de bloguri si 40 de surse de stiri online.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri