Premierul Tayyip Erdogan l-a acuzat, luna aceasta, pe Dogan ca isi foloseste imperiul media ca sa defaimeze guvernul si partidul de guvernare AK, cu stiri legate de banuieli de coruptie. Guvernul a negat acuzatiile de coruptie.
"Criza nu afecteaza rezultatele companiilor", a declarat Dogan, intr-un interviu acordat Reuters, citat de NewsIn.

Cotatia actiunilor celui mai mare grup turcesc de media, Dogan Yayin Holding, si ale companiei-mama, Dogan Holding, a cazut semnficativ saptamana trecuta, din cauza ingrijorarii investitorilor ca disputa cu premierul turc ar putea afecta negativ principalele interese de afaceri ale grupului si diminua sansele acestuia in licitatii publice.
"Acele atacuri ale premierului au creat presiuni imense asupra cotatiei titlurilor Dogan. Actiunile mele au pierdut serios, dincolo de o ieftinire normala. Îmi pare rau ca s-a intamplat acest lucru si sunt foarte nefericit, in numele micilor investitori", a afirmat Dogan.

"Pierderea este, insa, relativa. Companiile sunt solide, bine conduse si vor rezista bine", a adaugat seful trustului de media.

Aydin Dogan, unul dintre cei mai bogati si puternici oameni din Turcia, a spus ca vanzarile si castigurile din prima parte a anului au fost solide, dar ca este prea devreme ca sa spuna cum va evolua situatia in restul anului.

Citeste si:

Dogan controleaza 40% din piata turceasca de publicitate, unde perioada cea mai importanta a anului este de la mijlocul lui septembrie pana la sfarsitul anului.

"Piata publicitara a mers foarte bine pana la mijlocul lui septembrie, nu sunt sigur cum va evolua situatia dupa acesta data", a spus Dogan. Dar, daca piata publicitara va scadea in turcia si pe pietele externe, Dogan a spus ca firmele sale se vor descurca bine in continuare.

Dogan a adaugat ca este deschis la oportunitatile de fuziuni si achizitii, dar prioritatea sa este sa mentina rezultatele financiare in stare buna, in contextul in care se inrautatesc conditiile de pe piata.