Intrat de sapte luni in holdingul de comunicare The Group prin lansarea agentiei interactive Navidoo, antreprenorul online Vlad Stan lanseaza un proiect inovator pentru piata de profil din Romania – primul fond de investitii pentru proiecte de Internet, SeedMoney.
Proiectul a fost lansat la inceputul lunii septembrie alaturi de doi investitori in domeniul imobiliar, Victor Anastasiu si Pablo Rodriguez Gonzales.

Capitalul de pornire se ridica la 500.000 de euro, cei trei urmand sa investeasca intre 10.000 si 50.000 de euro pe proiect, suma care poate fi extinsa in “cazuri speciale”.

“Din punctul nostru de vedere banii nu vor mai fi o problema de acum inainte. Nu banii vor constitui o bariera in demararea sau dezvoltarea unei afaceri pe Internet. Vom oferi pe langa bani si experienta noastra, consultanta si networking. Ce vrem in schimb? Vrem maxim 20% din fiecare proiect”, a declarat Vlad Stan, in cadrul celei de-a treia editii a Web Club.

Acesta a mai explicat ca targetul de finantare il reprezinta proiectele online “inovative” .

“Nu ne vom orienta spre o anumita categorie de proiecte, important este ca aceste proiecte sa aduca ceva nou, sa sa axeze pe inovatie. Noi nu ingradim libertatea antreprenorului. Nu ne vom implica in management”.

Printre obiectivele mentionate de Vlad Stan se numara atingerea unui portofoliu de zece clienti pana la sfarsitul acestui an.

“Vizam deocamdata doar proiectele din mediul online romanesc. Nu avem planuri de extindere in afara Romaniei, nu ar avea sens. Ne propunem sa devenim cunoscuti, vom fi cu siguranta cunoscuti, suntem deja in discutii cu mai multi parteneri. Mediul in care ne vom promova va fi Internetul”, a mai spus Stan.

Pentru a aplica pentru acest fond de investitii cei interesati trebuie sa completeze un chestionar de 30 de intrebari, in care isi prezinta viziunea asupra proiectului, solutiile necesare pentru a o atinge si echipa. Detalii suplimentare vor fi disponibile pe site-ul www.seedmoney.ro, care va fi lansat in urmatoarele zile, potrivit declaratiilor lui Vlad Stan.

In afara de clientii Navidoo, pentru care face site-uri si strategii de comunicare online, Vlad Stan sustine inca o cauza – cea a “antreprenorului roman de Internet”.

In acest context, Stan declara intr-un interviu acordat Wall-Street in luna august, ca piata romaneasca duce lipsa de fonduri de investitii care sa ocupe strict rolul de investitor.

Chiar daca recunoastea importanta fondurilor de investitii in sustinerea start-up-urilor, Stan afirma, la momentul respectiv, ca nu se vede la carma unei asemenea afaceri.

“Business-ul de a fi un fond de investitii nu e pentru mine. Singurul rol pe care o sa-l am o sa fie de «angel investor». Banii mei o sa-i bag in niste proiecte si cam atat. Dar n-o sa fac fonduri de investitii – sunt un business in sine si trebuie sa stii cum sa-l faci”.

“Nu cred ca in viitor o sa mai conteze asa mult banii. Altul trebuie sa fie sistemul. Acesta are niste «bugs», clar. (…) Eu joc World of Warcraft. Si imi dau seama ca acolo sunt niste bani care se tranzactioneaza pe eBay. Banii au disparut, sunt doar un sitem de referinta. Un sistem de referinta poate fi mai usor schimbat”, conchidea Stan.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri