Campania de promovare a imaginii Romaniei in Italia, intitulata "Piazza de Romania", a costat 600.000 de euro, a declarat directorul general de Comunicare si Diplomatie Publica din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Oana Marinescu.
"Implementarea proiectului a presupus costuri totale de circa 600.000 euro, 450.000 euro fiind alocati de Guvernul Romaniei si Ministerul Turismului, restul sumei fiind acoperita de sponsorizari private", a precizat reprezentantul MAE, potrivit NewsIn.

MAE, in colaborare cu Ministerul roman pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL) deruleaza campania de diplomatie publica destinata promovarii imaginii Romaniei in Italia.

Campania de promovare "Piazza de Romania" consta in desfasurarea de actiuni cultural - artistice, precum si in promovarea destinatiilor turistice autohtone.

Potrivit reprezentantilor MAE, evenimentul va fi „menit sa arate ca lucrurile care ne leaga sunt mult mai importante decat lucrurile care par sa ne separe.”

Manifestarile din cadrul campaniei „Piazza di Romania” vor debuta la Milano cu un concert sustinut de Alexandru Balanescu Quartet si de formatia Sistem in data de 29 septembrie, incepand cu ora 19.00, ora locala.

Pe 30 septembrie, in plus fata de evenimentele care au fost prezentate la Torino, orasul unde a debutat campania in Italia, cu teatru de papusi, muzica, dansuri cu etnici romani si italieni, demonstratii de artizanat romanesc, in Piazza del Duomo din Milano va avea loc un spectacol sustinut de Teatrul Masca precum si proiectia publica a filmului „California Dreamin”.

Cu ocazia manifestarilor de diplomatie publica sunt desfasurate si actiuni de promovare turistica a Romaniei.

“Participarea MIMMCTPL la aceasta campanie este o continuare fireasca a eforturilor ministerului de a promova destinatia turistica Romania in Italia, incepute la Carnavalul de la Venetia din acest an. Turismul este recunsocut ca fiind un vector de promovare a imaginii unei tari, iar o crestere de 60% a circulatiei turistice dinspre Italia spre Romania in semestrul I al anului 2008 fata de aceeasi perioada a anului 2007 este si rezultatul experientelor de vacante de succes intreprinse deja de turistii italieni in Romania” a declarat Lucia Morariu, Secretar de stat in MIMMCTPL.

Campania de diplomatie publica a debutat la 28 septembrie 2008 la Torino, sub sloganul “Romania: un mondo da scoprire”, iar evenimentele se vor desfasura pana in data de 9 octombrie 2008, data summit-ului guvernamental romano-italian.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri