Seth Lipsky, editorul publicatiei, a catalogat inchiderea ziarului drept o “decizie logica”, dupa ce, timp de trei saptamani a incercat sa obtina suportul financiar de care avea nevoie. La inceputul lunii septembrie, in cadrul paginii de editorial se anunta faptul ca publicatia are probleme financiare si ca va fi inchisa in cazul in care nu se gaseau eventuali sponsori.

“Printre problemele cu care ne-am confruntat se numara si lipsa timpului pentru atragerea fondurilor necesare. Aceasta luna, ca sa nu mai vorbim de aceasta saptamana, a fost una din cele mai grele din acest secol, iar incercarea de a gasi capital e sortita din start esecului”, a spus Lipsky.

Inchiderea ziarului vine la numai o zi dupa ce Camera Reprezentantilor a Congresului SUA a respins planul de 700 miliarde de dolari pentru stabilizarea pietelor financiare propus de guvernul american.

Inainte de a lansa The New York Sun, in anul 2002, Seth Lipsky a mai lucrat ca reporter pentru publicatia Wall Street Journal si editor la saptamanalul The Forward.

Publicatia The New York Sun a devenit cunoscuta datorita reportajelor sale si a articolelor culturale. A avut o audienta zilnica de aproximativ 150.000 de cititori.