Vlad Macovei a fost numit redactor sef al cotidianului Evenimentul Zilei, in timp ce Horia Ghibutiu, care a ocupat pana in prezent aceasta functie, va ramane in cadrul echipei ziarului pe pozitia de senior editor, informeaza trustul de presa Ringier.

Vlad Macovei s-a alaturat echipei Evenimentul Zilei in luna iunie 2008, asigurand in calitate de redactor sef adjunct coordonarea editoriala a ziarului in absenta lui Horia Ghibutiu.

Potrivit Ringier, Ghibutiu a renuntat la responsabilitatile de coordonare editoriala in favoarea unei “mai mari contributii jurnalistice”.

“Dupa ce a discutat si analizat mai multe alternative cu reprezentantii managementului Ringier, acesta a ales sa isi continue cariera jurnalistica in cadrul ziarului de suflet ca senior editor”, se arata intr-un comunicat al trustului.

La randul sau, Claudiu Serban, director general adjunct al Ringier Romania si manager al diviziei Economic & Reference, a precizat ca are incredere in “potentialul” lui Vlad Macovei “de a conduce un ziar modern, orientat catre cererile unui consummator tot mai pragmatic”.

Horia Ghibuţiu a preluat funcţia de redactor sef al cotidianului Evenimentul Zilei in luna martie a acestui an, dupa ce Razvan Ionescu demisionase pe motiv ca "managerii trustului au viziuni diferite despre conducerea cotidianului".

Cu o experienta de peste 10 ani in media, Vlad Macovei a debutat ca jurnalist la Monitorul de Iasi, devenind ulterior corespondentul pe Bucuresti pentru intreaga retea. In 2001 a devenit reporter al sectiei economice a Evenimentului Zilei. In plus, a facut parte din echipa Cotidianul ca editor business, iar din 2007 a preluat functia de senior editor al publicatiei Business Standard.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia Gazeta Sporturilor-Ringier