Cele mai bune proiecte web 2.0 ale Internetului romanesc au fost premiate vineri seara, la Howard Johnson Grand Plaza Hotel, in prima editie a Webstock Awards. Dintre cele 109 inscrieri si 94 de nominalizari, au fost premiate 33 de proiecte, in cele 11 categorii de concurs.
La categoria Publishing, premiul I a fost acordat proiectului Feeder, dezvoltat de Cristian Vasile, cunoscut drept “Igu” in comunitatea online. Premiul al II-lea la aceeasi categorie a fost acordat portalului de cultura digitala 360 Creative, dezvoltat de Mihai Constantinescu si Ruxandra Dumitriu. Dezvoltatorul Dan Patzelt a castigat premiul al III-lea, cu proiectul Anunturi cu obiecte pierdute, furate sau gasite.

Castigatorul categoriei Utility a fost firma Dream Production, cu proiectul Lista.lu. Premiul al II-lea la aceeasi categorie a fost castigat de Razvan Girmacea, cu Fav 2.0. Taste Kid, proiectul lui Andrei Oghina, s-a situat pe locul al treilea.

Feedback is 50, creat de Next Advertising pentru The Money Channel, a castigat premiul I la categoria Virals, care a inregistrat cele mai multe nominalizari in concurs. Tot Next Advertising a castigat si premiul al II-lea, cu viralul Sex salbatic, realizat pentru Asociatia Salvati Dunarea si Delta. Premiul al III-lea a fost acordat agentiei interactive Kinecto, proiectul Comenzi in trafic, dezvoltat pentru PNL Bucuresti.

La categoria Social Networking, premiul I a fost acordat proiectului Youmago, dezvoltat de Magomedia Net. Cinemarx.ro, proiect dezvoltat de S.C. Publimedia S.R.L. Cluj-Napoca, s-a situat pe pozitia secunda. Premiul al III-lea la aceeasi categorie a fost castigat de City Cars, un proiect al S.C. Melbo Network S.R.L.

Trilulilu, cel mai vizitat site de divertisment din Romania, dezvoltat de Trilulilu S.A., a castigat premiul I la sectiunea User Generated Content. LaTrecut, un alt proiect dezvoltat de Cristian Vasile, s-a situat pe pozitia secunda. Premiul al III-lea a fost acordat proiectelor ROcultura, realizat de Andrei Ruse, si Zambarescu.ro, dezvoltat de Kinecto pentru UPC Romania.

Premiul I la categoria Video & Audio a fost acordat proiectului eOk, dezvoltat de Brainient pentru S.C. E-Ok Media S.R.L. Happy Fish TV, dezvoltat de GreenMedia Channel, a castigat premiul al II-lea, iar Clandestino.ro, realizat de Okapi Studio pentru White Zebra, a ocupat pozitia a treia.

La categoria Company & Brand Blogs, premiul I a fost castigat de proiectul X3 Studios Blog, dezvoltat de X3 Studios. iLeo a castigat premiul al II-lea, cu proiectul 360 Digest, realizat pentru Leo Burnett. Pe pozitia a treia s-a situat proiectul Fabrica de Glucoza, dezvoltat de Kinecto pentru Upground.

Generatia A4, proiectul dezvoltat de agentia Cohn & Jansen | Ashley & Holmes pentru Audi, a castigat premiul I la categoria Blogging Campaigns. Premiul al II-lea la aceeasi categorie a fost acordat proiectului Astazi nu scriu nimic, realizat de iLeo pentru Worldvision. Lansarea Booq, realizata de Neocomm, a ocupat pozitia a treia.

La categoria Digital Storage a fost inscrisa o singura lucrare, care a castigat si premiul I: proiectul FileBox, dezvoltat de Synco Telecom.

La sectiunea Content Aggregation, premiul I a fost acordat proiectului ZeList, realizat de TreeWorks. Agregator.ro, dezvoltat de Daniel Divricean, s-a situat pe pozitia secunda. Premiul al III-lea a fost acordat proiectelor Konkurs, dezvoltat de Matei Pavel, si Photoree, dezvoltat de Daniel Racovisan.

Ultima categorie din concurs, Others-Proiecte speciale, a adus un premiu I pentru Captain Go, proiect dezvoltat de New Business Development. Premiul al II-lea a fost acordat proiectului No Prime Time, realizat de TreeWorks, iar premiul al III-lea a fost castigat de Experior, un proiect dezvoltat de Arnia Software.

Juriul competitiei a fost format din specialisti in domeniul online precum Bogdan Barna (LG), Irina Bucurenciu (Vodafone), Octavian Costache (“Stiri din publicitatea online”), Marius Deak (Green Pixel), Mihai Dragan (MB Dragan), Dragos Manac (SNS), Orlando Nicoara (MediaPro Interactiv), Bogdan Nitu (Webstyler), Doru Panaitescu (Marketeer), Mugur Patrascu (iLeo), Mihai Pricope (Adobe), Vali Petcu (Blog 2.0), Vlad Stan (Navidoo) si Alex Visa (Hyperactive).

Webstock Awarda a fost organizat de Evensys in parteneriat cu Vodafone, evenimentul fiind sponsorizat si de LG si Adobe.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri