Doi executivi care au lucrat cu Callender in crearea de productii de filme si seriale la HBO vor parasi, de asemenea, posturile lor, a anuntat compania. Kary Antholis va deveni presedinte al HBO miniseriale, iar Len Amato va deveni presedinte al HBO Films.

Unitatea HBO Films si predecesorii sai au avut un succes enorm in cei 21 de ani de cand Callender a intrat in companie. Unitatea lui Callender a contribut foarte mult la dominatia frecventa a HBO la nominalizarile si victoriile Emmy.

Colin Callender a fost unul dintre executivii pe termen lung ai HBO, ocupand functia de director executiv dupa ce Chris Albrecht a parasit acest post in 2007.

Functia a fost impartita intre patru executivi, dupa ce au aparut zvonuri ca Callender impreuna cu altii executivi ar putea parasi HBO.

Dar in luna iunie, in cadrul unui interviu acordat revistei Vogue Men, Callender a infirmat aceasta posibilitate, adaugand ca ”va sta la HBO atat timp cat este nevoie de el”.

Intr-un interviu recent, Callender a declarat ca decizia “a fost luata in intregime de el” si nu a fost o decizie stabilita de executivii HBO, dimpotriva, “acestia vor sa raman in companie”, a declarat Callender.

Citeste si:

“Dar in ultimul an am un sentiment de crestere in asa fel incat au crescut oportunitatile pe piata”, a mai adaugat Callender.

Performanta notabila a proiectelor HBO la premiile Emmy “inseamna pentru mine ca este momentul perfect pentru a face o schimbare”.

Michael Lombardo, presedinte al operatiilor HBO, a reluat aceste declaratii spunand ca in timp ce compania a trecut printr-o perioada de tranzitie dupa plecarea lui Albrecht, “toti am reusit sa incheiem aceasta perioada si am lucrat bine impreuna”.

Callender, este al doilea executiv din divizia de operatiuni a HBO care paraseste compania in acest an. In martie, Carolyn Strauss, presedinte al HBO Entertainment, care a condus dezvoltarea noilor seriale pentru HBO, a parasit compania.

Lombardo a declarat ca spera ca operatiunile de film si de seriale ale HBO sa continue in directia corecta, indiferent de schimbarile care au loc in companie.