Veniturile recurente, un indicator semnificativ pentru performanta companiei, au crescut constant in ultimele trei luni cu 0,4% ajungand pana la 788 milioane de euro, profituri totale atingand 2,13 miliarde de euro. Reuters a adaugat ca va rascumpara in urmatorii doi ani actiuni in valoare de aproximativ 1,4 miliarde de euro si ca a pus la punct un plan de restructurare a companiei, plan denumit Fast Forward. Programul Fast Forward include si vanzarea a 62% din platforma sa de brokeraj Instinet catre Nasdaq Stock Market Inc. pentru 1,88 miliarde de dolari. El include insa si reduceri de personal, motiv pentru care unii angajati ai agentiei au redenumit programul Eject.

Agentia va investi in restructurare 50 de milioane de euro in 2005, 100 de milioane in 2006 si aproximativ 85 de milioane in 2007. Se estimeaza un volum de economii rezultate din restructurare si investitii de peste 500 de milioane de euro doar anul acesta, cu 30 de milioane peste prognozele specialistilor. In 2006, se asteapta ca economiile sa se situeze in jurul cifrei de 630 de milioane de euro.

Compania va investi in restructurare, in perioada 2005 - 2007, 235 milioane euro

Reuters a precizat ca se va concentra pe comertul electronic si pe realizarea de continut analitic de inalta valoare pentru pietele financiare. De asemenea, compania isi va revizui strategiile de vanzare si va creste investitiile din China si India, piete care se dezvolta puternic.

Vestile bune au fost insa umbrite de declinul important inregistrat in tranzactiile de ieri de pe piata bursiera, actiunile agentiei scazand cu mai mult de 4%, dupa ce analistii s-au aratat circumspecti in privinta planului de restructurare. Alti furnizori importanti de informatii pentru uz general se confrunta cu probleme similare. Compania Pearson, proprietarul cotidianului Financial Times, a anuntat o reducere a pierderilor inregistrate de jurnal in prima jumatate a anului de peste 70%, dar si o crestere a veniturilor rezultate din publicitate de aproximativ 5%, Financial Times aflandu-se pe o panta pozitiva pentru prima oara dupa o perioada indelungata.