Reclamele difuzate pe telefonul mobil si potentiala influenta a acestora asupra deciziei de achizitie a utilizatorilor a fost principala tema a studiului realizat de compania Unlock Research si prezentat in premiera in cadrul evenimentului Mobile Marketing Conference.
Studiul Unlock Research a avut ca scop investigarea perceptiei din Romania asupra comunicarii prin intermediul telefoniei mobile. Una dintre cele mai importante concluzii ale studiului a privit faptul ca romanii sunt interesati sa primeasca mesaje publicitare pe telefonul mobil, cu conditia ca acestea sa aiba caracter informativ si mai ales, de divertisment.

Studiul a relevat faptul ca 55% dintre respondenti considera folositoare mesajele publicitare care ofera informatii despre evenimente cu caracter social. De asemenea, o proportie covarsitoare dintre ei, 98%, ar fi de acord cu reclamele pe telefonul mobil numai in schimbul unor servicii nelimitate de trimitere/primire MMS pe cand 34% dintre acestia nu sunt de acord sub nicio forma sa primeasca reclame pe telefonul mobil.

“Scopul studiului realizat de noi a fost acela de a identifica potentialul comunicarii prin telefonia mobila in Romania. Mai exact, am dorit sa verificam daca romanii sunt in momentul acesta deschisi catre cai alternative de comunicare, altele decat cele clasice.

Rezultatele studiului indica faptul ca, desi intr-o prima faza romanii rejecteaza ideea de a fi sacaiti de mesaje publicitare pe telefon, intr-un final ei accepta utilitatea lor. Principalele argumente sunt acelea ca publicitatea pe telefonul mobil ajunge cu siguranta la sursa, ca este imposibil sa ratezi mesajul, mai ales daca acesta este prezentat intr-o forma adecvata si atragatoare. Unii chiar isi imagineaza ca un mesaj publicitar creativ primit pe telefon ar putea chiar sa ii implice mai mult decat o fac alte canale de comunicare, pentru ca telefonul este cel mai apropiat si mai prezent mijloc de comunicare din toate cele pe care le folosec

Este foarte posibil ca in viitor publicitatea pe telefonul mobil sa intre in randul celor mai eficiente canale de comunicare si in Romania”, afirma Adina Vlad, Managing Partner in cadrul companiei Unlock Research.

Studiul a fost realizat de compania Unlock Research in colaborare cu Evensys special pentru evenimentul Mobile Marketing Conference, pe un esantion format din utilizatori de telefonie mobila din Bucuresti, cu un nivel mediu si ridicat de educatie si venit.

Prezentarile din cadrul conferintei Mobile Marketing Conference au oferit de asemenea participantilor predictii asupra pietei de publicitate in mediul online pe telefonul mobil, asupra avantajelor acestui canal de comunicare fata de cele traditionale, idei creative pentru construirea de campanii in mediul mobil, accentuand importanta telefonului mobil ca mijloc de relationare pernamenta cu consumatorii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri