Peste 71 de milioane de americani au urmarit la televizor desemnarea castigatorului alegerilor prezidentiale de marti, cu 12 milioane mai multi decat la scrutinul din 2004, atunci cand George W. Bush a fost desemnat presedinte, informeaza Reuters.

Potrivit firmei de consultanta Nielsen Media Research, varfurile de audienta in seara zilei de marti, cu 71,4 milioane de telespectatori in medie, au fost inregistrate pe un interval de trei ore, de la inchiderea urnelor de vot si pana la declararea democratului Barack Obama ca primul presedinte de culoare al Statelor Unite, potrivit NewsIn.

Comparativ, la alegerile din 2004, cand George W. Bush a castigat alegerile in fata lui John Kerry, audienta maxima inregistrata a fost de 59.1 de milioane de telespectatori, masurata la 10 posturi de televiziune.

Foarte vizionat a fost si recentul duel televizat dintre vicepresedintii celor doua partide aflate in cursa finala pentru Casa Alba, republicana Sarah Palin si democratul Joe Biden, care a fost urmarit de 69.9 milioane de telespectatori. Aceasta a fost, de altfel, cea mai mare audienta inregistrata de o dezbatere politica televizata in ultimii 16 ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Dancila: Sa ii dea Dumnezeu gandul bun lui Iohannis si sa ma voteze