Independent News&Media a recurs la aceste disponibilizari in incercarea de a strange economii in valoare de 10 milioane de lire sterline. Decizia va fi implementata incepand cu primele luni ale anului 2009.

“Aliniindu-se situatiei in care se regaseste presa scrisa globala, The Independent si Independent on Sunday sufera de pe urma unei scaderi a veniturilor obtinute din publicitate si acest lucru a generat o reanalizare atenta a costurilor pe care editarea celor doua publicatii le implica”, au declarat oficialii companiei.

La randul sau, Simon Kelner, directorul general al companiei, a afirmat ca o posibilia pasivitate in fata evolutiei costurilor in contextul economic actual ar fi reprezentat un act iresponsabil al managementului celor doua publicatii.

“Acest program de salvare a costurilor va asigura pastrarea unei voci independente in cazul celor doua ziare, si totodata mentinerea calitatii actului jurnalistic”, a spus Kelner.

Citeste si:

Informatiile privind restructurarile de personal vin pe fondul unor presupuse discutii pe care Independent News&Media le-ar fi avut la inceputul lunii cu unul din competitorii sai - Trinity Mirror – privind o posibila asociere in vederea reducerii costurilor.

“Aceste restructurari vor reduce semnificativ costurile de operare, lucru care le va permite acestor publicatii sa reziste in fata oricarei «furtuni» din urmatorii ani. Decizia de a concedia acesti angajati nu reprezinta doar un alt exerciu de reducere a costurilor, ci dimpotriva va marca un nou inceput in utilizarea talentului de care dau dovada angajatii The Independent in a produce un continut de o calitate ridicata la cele mai mici costuri posibile”, a declarat Ivan Fallon, presedintele Independent News&Media.

Vanzarile inregistrate de publicatia The Independent au scazut de la inceputul anului si pana in luna octombrie cu 16,29%, ajungand la un tiraj mediu de doar 201,019 exemplare.