Compania ar putea sa-si reduca bugetul editorial cu aproape 14%, ajungand, in urma disponibilizarilor, la un numar de 500 de angajati.

Decizia trustului Telegraph a starnit un val de proteste din partea Uniunii Nationale a Jurnalistilor (National Union of Journalists), care a recomandat grupului media sa apeleze la alte mijloace de reducere a costurilor si sa renunte la disponibilizari.

Pe de alta parte, intr-o scrisoare adresata angajatilor, Richard Ellis, director executiv pe segmentul editorial al trustului, preciza ca veniturile obtinute din publicitate au scazut peste asteptarile managementului, in acest caz fiind necesare concedieri in special pe segmentele foto, productie si reviste. In plus, Ellis a explicat ca foarte putine zone vor ramane neafectate de aceasta decizie.

Telegraph Media Group completeaza astfel “lista neagra” a trusturilor de presa afectate de restructurari majore, pe fondul actualei situatii financiare.

Citeste si:

Astfel, Trinity Mirror a anuntat saptamana aceasta ca va concedia 78 de angajati din structura editoriala, decizie care face parte din procesul de restructurare a publicatiilor din nord-vestul Marii Britanii.

La randul sau, Independent News&Media, care editeaza publicatiile The Independent si The Independent on Sunday, a anuntat ca va concedia aproximativ 90 de angajati. Potrivit oficialilor companiei, aceasta decizie a fost luata in incercarea de a strange economii in valoare de 10 milioane de lire sterline. Decizia va fi implementata incepand cu primele luni ale anului 2009.

Vanzarile de publicitate in presa scrisa britanica au scazut cu 10% fata de perioada verii.