Rezultatele cautarilor pe internet privind probleme de sanatate duc la temeri nefondate in randul utilizatorilor, predispusi sa se transforme, astfel, in persoane care traiesc cu frica permanenta ca sufera de cele mai cumplite boli, arata un studiu Microsoft, prezentat de presa britanica.

Potrivit studiului efectuat in randul a peste 500 de persoane, cautarile pe internet pot genera temeri serioase din cauza faptului ca multe informatii legate de problemele de sanatate sunt incomplete sau denaturate.

Ca exemple sunt date articolele potrivit carora durerilor de cap sunt cauzate de tumori cerebrale. Expertii au concluzionat ca persoanele preocupate de sanatatea lor ar trebui sa consulte un medic, in locul sa caute explicatii si remedii pe internet.

Peste 30% dintre subiectii chestionati au recunoscut faptul ca, in urma unei simple cautari pe internet, au ajuns la informatii legate de maladii grave, cu incidenta foarte scazuta, care s-ar fi potrivit cu simptomele uzuale investigate initial.

Studiul a evidentiat faptul ca, in majoritatea cazurilor, cautarea pe internet dupa cuvinte cheie precum "durere de cap" sau "durere in piept" duce la pagini care descriu simptomele unor afectiuni de natura maligna, cu incidenta scazuta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Premiile Oscar 2021 ar putea fi amânate din cauza pandemiei de COVID-19
Setari Cookie-uri