Cotidianul ucrainean Blik a fost amenitat oficial cu intreruperea activitatii, de catre Comisia Nationala a Expertilor pentru Moralitate Publica din Ucraina, a anuntat compania care il editeaza, Adevarul Holding, trust de presa detinut de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Membrii Comisiei pentru Moralitate sustin ca trei fotografii publicate intr-unul dintre numerele cotidianului Blik au tente pornografice si au sesizat Ministerul Justitiei pentru ridicarea autorizatiei de editare a publicatiei. Totodata, comisia a sesizat si Procuratura Generala, pe motiv ca editorii ar fi comis acte amorale.

Compania Adevarul Holding va inainta "acest caz ingrijorator pentru democratia din Ucraina" autoritatilor de la Kiev, structurilor politice europene si tuturor organizatiilor internationale care apara libertatea presei, dupa cum se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

Adevarul Holding a preluat, in luna septembrie, operatiunile detinute de grupul elvetian Ringier AG in Ucraina, respectiv compania Free Media Ukraine, cel mai important brand in aceasta tranzactie fiind cotidianul tabloid Blik.

Blik a fost lansat pe piata din Ucraina in mai 2006 de compania Ringier, dupa modelul tabloidului elvetian Blick, concept extins si in Ungaria ("Blikk"), Serbia ("Blic"), Cehia ("Blesk") si Romania ("Libertatea"). Adevarul Holding detine, la randul sau, al doilea cotidian tabloid din Romania ca vanzari, Click, cu o medie de 130.000 exemplare vandute zilnic, in septembrie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Fostul director general al Petromidia, audiat la DIICOT