Trustul de presa Locic Media Holding, controlat de omul de afaceri Marius Locic, a decis sa renunte temporar la tiparirea publicatiilor Interesul Public si Goool Sport, cele doua ziare urmand sa apara ca fascicule in cadrul cotidianului Atac, pana la sfarsitul lunii ianuarie 2009.
“Cele doua publicatii, Interesul Public si Goool Sport, vor aparea zilnic in cadrul cotidianului Atac, sub forma de fascicule. Masura este valabila incepand din 6 decembrie si o vom mentine probabil pana la sfarsitul lunii ianuarie 2009, dupa care le vom desprinde ca publicatii de sine statatoare. Vom vedea cum evolueaza situatia politica, economica si financiara a tarii”, a declarat, pentru Wall-Street, Horia Tabacu, director general al Locic Media Holding.

De asemenea, acesta a explicat ca aproximativ 20 de angajati ai publicatiei Goool Sport au fost concediati. In plus, Horia Tabacu a confirmat demisia lui Octavian Topa, redactorul-sef al Goool Sport, decizie luata saptamana trecuta, dupa ce alti 14 jurnalisti ai ziarului au fost disponibilizati.

“Sunt niste reduceri de prudenta pe care trustul le-a luat. Consider ca toata media va trece prin aceste procese de restructurare. Jurnalistii concediati nu au primit salarii compensatorii. La interventia mea, cativa dintre acestia au fost repartizati la publicatii precum Ziua sau Can Can”, a spus Horia Tabacu.

Pe de alta parte, Tabacu a estimat costuri lunare pentru Interesul Public si Goool Sport de aproximativ 100.000 de euro.

Cotidianul sportiv Goool Sport a aparut pe piata la 1 septembrie, fiind distribuit la nivel national in format de 16 pagini.

La momentul lansarii, Octavian Topa estima ca publicatia va ajunge pe pozitia a doua in preferintele cititorilor intr-un an de zile. Cotidianul cuprindea in proportie de 90% pe subiecte din fotbalul intern, dar ilustra si evenimente din fotbalul extern, handbal feminin, handbal masculin, gimnastica, polo, judo etc.

Saptamana trecuta, postul de televiziune N24 a anuntat primele concedieri, prezentatorii Bogdan Gamalet, Dana Maxim si Doru Braia urmand sa fie disponibilizati pana in luna februarie. In plus, postul de televiziune detinut de Centrul National Media va trece printr-un proces amplu de restructurare a grilei de programe, aceste decizii fiind luate ca urmare a situatiei de pe piata de publicitate si a crizei economice.

Decizia a fost luata ca urmare a costurilor ridicate de productie ale emisiunilor live, un canal de stiri fiind foarte costisitor, potrivit Gabrielei Grecu, coordonator de presa al Centrului National Media.

In luna februarie, va avea loc si reorientarea postului de televiziune catre un format bazat pe stiri mai putine si mai scurte. N24 va ramane un post de stiri, insa va difuza mai multe productii de tip ancheta, reportaj si documentare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri