Dupa ce Barack Obama a ajuns noul presedinte de la Casa Alba si dupa ce economia s-a indreptat spre recesiune, multi americani au renuntat la ziarele tiparite in favoarea Internetului, scrie The Gurdian.
Pentru prima data, mai multi americani au folosit mai mult stirile online decat forma traditionala, desi popularitatea televiziunii eclipseaza in continuare celelalte forme de media.

Intr-o schimbare brusca de comportament, compania de cercetare Pew a constatat ca numarul consumatorilor ce folosesc web-ul ca sursa principala de stiri a crescut de la 24% la 40% in ultimul an, depasind cota de 35% de cititori ce se bazeaza pe ziare. Televiziunea a alunecat usor de la 74% la 70%, potrivit Pew.

Schimbarea este inca o lovitura primita de industria de ziare tiparite. Ziare din Statele Unite au disponibilizat angajati, au inchis birouri si au redus costurile pentru a incerca sa se adapteze la un colaps in veniturile din psublicitate.

Expertii sustin ca economia mass-mediei este in aer. Sree Sreenivasan, profesor la Scoala de Jurnalism Columbia din New York, a declarat ca problema principala este faptul ca veniturile din publicitate din ziarele tiparite au fost inlocuite de “stilourile digitale”.

De asemenea, tinerii au migrat destul de repede catre webs. Printre cei cu varste sub 29 de ani, web-ul a crescut de la 34% la 59% ca suursa principala de stiri, fiind urmata de televiziune, si de ziarele traditionale care raman in urma, la 28%.

Sreenivasan a adaugat ca trebuie retinut faptul ca majoritatea stirilor online folosesc ca sursa ziarul tiparit care a fost copiat pe Internet, iar astfel o mare parte media traditionala 'hraneste' acest nou canal de informare.

Mai mult, au aparut multe temeri pentru zirele tiparite. Unul dintre cei mai mari editorii din Statele Unite, Tribune, a intrat in faliment in aceasta luna dupa ce a acumulat datorii de 13 miliarde dolari.

Vanzarile de ziare din Statele Unite au scazut cu 4,6% in sase luni, a anuntat in luna septembrie Biroul de Audit al circulatiei din Statele Unite.

Evenimentele economice au aprins interesul printre cititori. Compania Pew a constatat ca intrarea Statelor Unite in recesiune a fost cea mai populara poveste a anului, cu un procentaj de 70%. Evenimentul alegerile prezidentiale a fost situat pe pozitia a patra.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri