Filmele de la Hollywood au inregistrat vanzari record in 2008

Filmele realizate de marile studiouri de la Hollywood au inregistrat vanzari record in 2008 pe pietele din afara Americii de Nord, iar box-office-ul Nord American a ramas stabil in raport cu 2007, potrivit presei specializate, citata de AFP.

Filmele de la Hollywood au inregistrat vanzari de 9,9 miliarde de dolari in 2008, comparativ cu 9,4 miliarde in 2007, pe pietele din afara Americii de Nord, potrivit cotidianului american specializat "The Hollywood Reporter".

Fiecare dintre cele sase mari studiouri hollywoodiene (Universal, Warner, Sony, Fox, Paramount si Disney) a avut vanzari de peste un miliard de dolari pe pietele straine, potrivit cotidianului citat.

Cel mai bine vandut film al anului 2008 este, potrivt site-ului specializat boxofficemojo.com, "Indiana Jones", cu incasari de 469 de milioane de dolari, urmat de "Batman - Cavalerul Negru", cu 465 de milioane de dolari.

Pe piata Nord-Americana, incasarile din 2008 au fost stabile, filmele inregistrand vanzari de 9,59 de miliarde de dolari, fata de 9,66 miliarde in 2007, ceea ce reprezinta o scadere de mai putin de 1%. Aceasta stabilitate a cifrelor mascheaza de fapt un declin, daca e luata in considerare si cresterea pretului biletelor - in 2008 s-au vandut 1,35 de milioane de bilete, fata de 1,4 milioane in 2007.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Publicis Events lansează platforma de evenimente outdoor SUMMER IN THE CITY
Setari Cookie-uri