Publicitatea in prime time va fi interzisa, incepand din aceasta seara, la posturile publice de televiziune din Franta, presedintele Nicolas Sarkozy incercand in acest fel sa creeze un serviciu TV care sa “rivalizeze” prin calitate modelul BBC.

Multi jurnalisti francezi se opun acestei decizii prin organizarea de greve pe 5 si 6 ianuarie. Acestia considera ca principalul motiv al presedintelui francez este redirectionarea advertisingului, si asa in scadere, catre televiziunile private.

Astfel, incepand din ianuarie, posturile publice de televiziune nu vor mai avea voie sa difuzeze spoturi publicitare dupa ora 20.00.

Sarkozy considera ca eliminarea publicitatii din programele televiziunilor France 2 si France 3 va duce la cresterea calitatii si valoarii culturale a emisiunilor difuzate.

Jurnalistii de la France 2 si France 3 cred ca decizia reprezinta un atac la adresa televiziunilor publice, de pe urma careia vor beneficia posturile TV private. Potrivit acestora, masura constituie o involutie, un pas catre o televiziune franceza motivata politic.

In plus, legea prevede ca presedintele-director general al France Televisions, postul public de televiziune, va fi ales de catre Guvern.

Televiziunile private vor putea sa difuzeze calupuri publicitare mai lungi, ajungand chiar la 9 minute de publicitate pe ora, fata de doar sase minute prevazute pana in prezent.

Dupa finalizarea acestei legi, cele 450 de milioane de euro pierdute de televiziunile publice in urma interzicerii publicitatii vor fi acoperite printr-o suma perceputa pentru reclamele difuzate la posturile TV private si o taxa de telefonie mobila.

Pana in anul 2012, Sarkozy isi propune sa interzica in totalitate publicitatea difuzata de posturile publice de televiziune din Franta, nu doar cea din prime time.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Setari Cookie-uri