Redactorul sef al ziarului, Philip Crawley, a anuntat ca va astepta cateva saptamani ca numarul angajatilor sa se reduca prin plecari voluntare pana sa treaca la concedieri.

Motivul acestor reduceri de personal este, potrivit lui Crawley, scaderea veniturilor din publicitate, suma estimata la 40 de milioane de dolari pentru anul fiscal in curs. “Nu ne-am confruntat, in ultimii ani, cu o cadere financiara de asemenea gravitate”, a spus Philip Crawley.

The Globe and Mail are aproximativ 800 de angajati si apartine grupului CTVglobemedia, care detine si canalul de televiziune CTV. De altfel, si conducerea televiziunii a anuntat 105 disponibilizari, scrie NewsIn.

Citeste si:

Membrii Sindicatului canadian al Comunicatiilor, Energiei si Tipografilor au subliniat ca trebuie sa se tina cont de faptul ca un numar mare de disponibilizari ar duce la scaderea calitatii ziarului si, implicit, a popularitatii acestuia. “Ne asteptam ca jurnalistii concediati sa fie reangajati dupa stabilizarea economiei”, a spus vice-presedintele sindicatului, Peter Murdoch.

Aceasta actiune nu este prima de acest fel in Canada. Luna trecuta, cel mai important grup de presa din Canada, Corporation Sun Media, a anuntat reducerea personalului cu 600 de angajati, adica 10% din efectivul total. In noiembrie, un alt grup de presa cunoscut, Canwest Global Communications, a suprimat 560 de posturi, respective 5% din angajati.