Conducerea Radio France Internationale (RFI) a prezentat un plan de modernizare ce prevede eliminarea a 206 posturi dintr-o mie si "posibila" creare a 34 de noi locuri de munca, potrivit Les Echos.

Evaluata la 150-180 de locuri de munca, reducerea de efective va atinge 206 posturi, potrivit unui comunicat trimis salariatilor, anunta NewsIn.

Masura va fi insotita de crearea "posibila" a altor 34 de locuri de munca, in cadrul unui "plan mondial de modernizare" prezentat joi comitetului companiei si miercuri consiliului de administrare a postului public de radio, pentru a face fata dificutatilor grave cu care se confrunta RFI.

Postul de radio, a carui audienta a scazut in unele tari, a incheiat anul 2008 cu un deficit de 8 milioane euro, la un buget de 133 milioane euro. Deficitul s-a adaugat unei pierderi de 1,2 milioane euro in cadrul filialei Monte Carlo Doualiya, ce vizeaza Orientul Apropiat si Orientul Mijlociu.

Aceasta situatie pune grupul in pericol, in prezent, a anuntat conducerea RFI. Masurile inseamna concret ca vor fi concediati 172 de salariati dintr-un total de 1.040 de angajati, a precizat, pentru AFP, un delegat al sindicatului CFDT, Marc Thiebault.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si