Studiul AdView Pulse arata ca pietele care au determinat dinamici pozitive pentru al treilea trimestru de anul trecut sunt China, Hong Kong si Indonezia, unde au fost inregistrate cresteri de pana la 16,9%, potrivit NewsIn.

In Europa, chiar daca sase dintre cele 10 tari europene incluse in studiu au fost marcate, in perioada analizata, de diamici pozitive, piata de advertising a inregistrat, la nivel continental, o scadere de 5,9%. "Se pare ca, in Europa, investitorii in publicitate sunt mult mai rezervati, efectele crizei fiind evidente, mai ales in tari precum Spania si Turcia", a spus reprezentantul Nielsen, Michele Strazzera.

In Statele Unite, piata de publicitate a crescut cu 3,1%, in principal datorita Jocurilor Olimpice si pregatirilor pentru campania electorala privind alegerile prezidentiale din noiembrie.

Citeste si:

Potrivit aceluiasi studiu, canalele media care, in perioada analizata, au avut cel mai mult de castigat de pe urma crizei sunt televiziunea si radioul, in timp ce zona de print a pierdut aproape 2%, la nivel global.

Pentru 2009, previziunile specialistilor privind incasarile din publicitate la nivel mondial sunt negative. Astfel, piata ar urma sa atinga cele mai mici valori din ultimii opt ani. Din 2010, se anticipeaza ca televiziunile vor atrage sume record din publicitate, datorita reconstruirii brandurilor afectate de criza.