Miliardarul mexican Carlos Slim, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, ar putea investi „mai multe sute de milioane de dolari” in grupul american de presa New York Times (NYT), potrivit paginii de internet a publicatiei The Wall Street Journal, citata de AFP.

Consiliul de administratie al editurii publicatiei New York Times se va reuni saptamana viitoare, ca sa analizeze tranzactia, potrivit NewsIn.

Investitia lui Slim ar putea fi facuta prin achizitia de actiuni preferentiale, de titluri fara drepturi de vot, dar care aduc o remuneratie mai mare fata de cea generata de actiunile ordinare.

Un astfel de mecanism ar avea avantajul de a nu dilua participatia de control a familiei Sulzberger.

O injectie de capital din partea miliardarului mexican ar permite grupului de presa sa castige timp, in conditiile in care media se confrunta cu mari dificultati pe plan mondial, mai scrie The Wall Street Journal, citand surse avizate.

In noiembrie, grupul New York Times isi diminuase cu 75% dividendele, ca sa economiseasca lichiditati. Grupul de presa ramane, insa, foarte indatorat, iar mai multe linii de credit ajung la scadenta lunile viitoare, mai scrie The Wall Street Journal, unul dintre marii concurenti ai NYT.

Potrivit informatiilor din presa, grupul NYT ar fi pus in vanzare acum catva timp participatia la echipa de base-ball Boston Red Sox.

Carlos Slim, care a facut averea in sectorul telecomunicatiilor, detine deja o participatie la grupul NYT, care la sfarsitul lui septembrie era de 6,4%. Pachetul de actiuni, care a pierdut jumatate din valoarea initiala, valoreaza in prezent in jur de 60 de milioane de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si