Agentia de strategie si design de brand Redwine se va ocupa de redefinirea noii identitati vizuale a producatorului local de lactate Covalact, proiect castigat in urma unui pitch la care au participat mai multe agentii de branding si publicitate locale si internationale.
Proiectul de rebranding a fost initiat dupa achizitia pachetului majoritar de actiuni al Covalact de catre grupul american SigmaBleyzer, prin fondul sau de investitii SigmaBleyzer Southeast Europe Fund IV.

Elaborarea strategiei de branding, dezvoltarea brief-ului pentru pitch si ghidarea Covalact in procesul de selectie i-au revenit companiei romanesti, cu capital american, FireBrand.

“Ne-am dorit foarte mult sa castigam acest proiect. Pana la selectia finala, am explorat mai multe rute conceptuale. In final, ideea aleasa s-a bazat pe ilustrarea printr-un design simplu, dar puternic a originii Covalact si a calitatilor indiscutabile ale produselor lactate comercializate de Covalact”, a declarat Veronica Oancea, Creative&CS coordinator al Redwine.

De asemenea, Redwine a dezvoltat manualul de brand corporate, care va constitui un ghid pentru utilizarea corecta a noului logo pe ambalaje si pe orice alte materiale promotionale, precum si pentru dezoltarea diverselor materiale de identitate corporatista a companiei.

La realizarea proiectului au contribuit, din partea clientului, Radu Bugica, director pentru Romania al SigmaBleyzer si Williy Cristea, desemnat recent marketing manager al Covalact. Din partea FireBrand, proiectul a fost coordonat de catre Shelly Roberts, actionar al FireBrand si Augustina Lungu, FireBrand associate. Echipa Redwine care a castigat pitch-ul este compusa din: Veronica Oancea, Creative&CS coordinator, Iulian Dumitru, strategy director si Iulian Gontariu, brand designer.

Redwine este o agentie independenta de strategie si design de brand, infiintata in anul 2007. Printre clientii agentiei se mai numara AIESEC, Coffee Heaven, CorpMed, Focus Internaţional, Fresh'n Tasty, Fuchs Condimente Romania, GBC Consulting, Kutee, Lidas, Multiserv, Snack Attack, Tonis Play si ZED Tech.

Potrivit estimarilor reprezentantilor Covalact, compania a avut in 2008 o cifra de afaceri de 18,5 milioane de euro, in scadere cu 15% fata de 2007.

Principalii jucatori de pe piata interna de lactate sunt Danone, grupul olandez Friesland, Albalact si Brailact.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri