The Independent si Independent on Sunday, scoase la vanzare

Sir Anthony O’Reilly (foto), presedintele si fondatorul trustului de presa Independent News&Media, a decis sa scoata la vanzare doua dintre titlurile cele mai populare-The Independent si Independent on Sunday-pentru a reduce pe cat posibil pierderile cauzate de actualul context economic, informeaza brandrepublic.com.

Reprezentantii Independent&Media sunt deschisi oricaror discutii cu posibili cumparatori ai celor doua publicatii, in conditiile in care The Independent si Independent on Sunday ar genera, potrivit estimarilor, pierderi anuale de cel putin 10 milioane de euro.

Potrivit unor surse, omul de afaceri rus Alexander Lebedev, care a cumparat recent o participatie majoritara in cotidianul Evening Standard, s-ar fi aratat interesat de achizitionarea celor doua titluri.

Independent News&Media este fortat sa recurga la o astfel de masura pentru a acoperi o datorie de 200 mil. euro, achitabila pana in luna mai. Reprezentantii trustului au declarat ca au renuntat la vanzarea a 39% din actiunile detinute in compania media APN din Australia, intrucat nu au gasit niciun cumparator.

De asemenea, trustul fondat de O’Reilly intentioneaza sa vanda site-ul german Verivox si site-ul de jocuri Cashcade.

Printre masurile de eficientizare a costurilor impuse de Independent News&Media se mai numara reduceri salariale de 10%, eliminarea bonusurilor acordate directorilor si anularea dividendelor, in situatia in care reprezentantii trustului estimeaza o scadere a veniturilor din publicitate de 4-6%.

In luna noiembrie, compania britanica a anuntat ca va concedia aproximativ 90 de angajati din segmentul editorial, decizie care face parte dintr-un amplu program de restructurare ce va afecta toate mediile operationale. Independent News&Media a recurs la aceste disponibilizari in incercarea de a strange economii in valoare de 10 milioane de lire sterline. Decizia urmeaza sa fie implementata incepand cu primele luni ale anului 2009.

Vanzarile inregistrate de publicatia The Independent au scazut de la inceputul anului 2008 si pana in luna octombrie cu 16,29%, ajungand la un tiraj mediu de doar 201,019 exemplare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri