Postul de televiziune britanic Channel 4 a anuntat ca va ingheta salariile tuturor angajatilor si a renuntat la bonusurile managerilor pentru anul 2008, masura care ii va afecta inclusiv pe Andy Duncan, CEO al grupului, respectiv Kevin Lygo, directorul televiziunii, informeaza brandrepublic.com.
Andy Duncan a obtinut in 2007 un pachet salarial de 1,2 milioane lire sterline (1,3 mil. euro), iar Kevin Lygo 888.000 de lire (aroximativ 990.000 de euro). Bonusurile salariale la care au renuntat cei doi oficiali ar fi reprezentat 30% din salariile acestora in 2008.

Anuntul completeaza informatiile aparute la sfarsitul saptamanii trecute potrivit carora 91 de angajati ai Channel 4 ar fi avut salarii mai mari de 100.000 de lire sterline (aproximativ 112.000 euro).

“Conducerea Channel 4 constientizeaza climatul economic dificil in care evoluam si ca rezultat anuntam inghetarea salariilor tuturor angajatilor pentru anul in curs si renuntarea la bonusurile acordate managerilor”, a declarat Karren Brady, presedintele comisiei de salarizare.

Reprezentantii Channel 4 au declarat ca postul de televiziune s-ar putea confrunta cu un pierderi de 150 mil. lire sterline (cca. 168 mil. euro) pana la trecerea la sistemul digital in anul 2012.

Aceste pierderi ar putea fi evitate printr-o noua versiune a Channel 4 alaturi de BBC Worlwide sau o posibila fuziune cu postul de televiziune Five, detinut de grupul RTL, se arata in raportul “Digital Britain”, realizat de Stephen Carter, ministrul telecomunicatiilor din Marea Britanie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri