Publicis: Profit de 447 mil. euro in 2008

Grupul francez Publicis a anuntat o scadere de 1,1% a profitului net pentru 2008 si estimeaza o scadere globala a pietei de publicitate cuprinsa intre 2 si 3% pentru 2009, in timp ce managementul promite sa lupte pentru mentinerea businessului din publicitate, potrivit Reuters.

Grupul Publicis, clasat pe locul patru in topul celor mai mari companii de publicitate si marketing din lume, a anuntat ca profitul net pentru anul 2008 a fost de 447 milioane de euro.

Directorul executiv al grupului a recunsocut ca piata de marketing a devenit mai putin vizibila din cauza crizei, dar a precizat ca principalul sau obiectiv va fi cresterea cotei de piata pentru grupul francez dar si castigarea celei mai bune marje de profit din industrie in 2009, potrivit NewsIn.

"Va fi un an dificil. Ne vom lupta la fiecare colt de strada pentru a obtine noi oportunitati, vom controla costurile si vom fi extrem de vigilenti", a mai spus acesta.

Cazul grupului francez Publicis nu este insa un caz izolat. Probleme similare in ceea ce priveste vanzarilor din zona de retail au fost inregistrate in Statele Unite si Germania, in timp ce moralul consumatorilor din Marea Britanie a a atins in luna ianuarie un minim istoric, lucru de altfel inregistrat si in randul japonezilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri