New York Times a anuntat incheierea unui acord prin care compania americana isi vinde sediul social din Manhattan catre fondul de investitii W.P. Carey&Co., de la care il va putea inchiria ulterior, cu posibilitatea de rascumparare dupa zece ani, anunta Wall Street Journal.
Potrivit termenilor contractuali, fondul de investitii achizitioneaza 21 dintr-un total de 25 de etaje apartinand New York Times, grupul de presa recuperand astfel 225 mil. dolari. In plus, compania americana va putea sa rascumpere sediul in anul 2019, pentru suma de 250 mil. dolari.

Tranzactia face parte din planul de reducere a datoriilor pe care publisher-ul american le-a acumulat pe fondul scaderii veniturilor din publicitate si a crizei financiare. In ianuarie, grupul de presa a primit un imprumut in valoare de 250 mil. dolari din partea miliardarului Mexican Carlos Slim, prin care a reusit sa reduca datoria de 1 mld. de dolari anuntata la sfarsitul anului 2008.

New York Times are doua credite permanente in curs, fiecare cu un plafon de 400 de milioane de dolari si unul dintre ele urmeaza sa expire in luna mai, potrivit ziarului.

Profitul New York Times a coborat cu 48% in ultimul trimestru din 2008, din cauza scaderii veniturilor din publicitate, iar pierderile anuale s-au ridicat la 57,8 mil. dolari.

Sediul social din New York al grupului de presa New York Times se afla intr-o cladire cu 52 de etaje proiectata de arhitectul Renzo Piano. New York Times si-a stabilit sediul in aceasta cladire in iulie 2007, dupa ce a vandut fosta locatie pentru 175 mil. dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
New York Times: Destul! Romanii resping anii de scandal si haos