Grupul francez de tehnologie pentru media Thomson, confruntat cu o situatie financiara dificila, a publicat marti pierderi nete de 1,93 miliarde euro in 2008, comparativ cu pierderea de 23 milioane euro din 2007, relateaza AFP, citat de NewsIn.
Pierderile se explica mai ales printr-un "impact negativ de 1,6 miliarde euro" al deprecierilor de active si costurilor de restructurare, potrivit unui comunicat al grupului.

Rezultatul operational a fost de asemenea negativ, indicand pierderi de 1,3 miliarde euro, comparativ cu profitul de 380 milioane euro inregistrat in anul precedent.

Cifra de afaceri anuala, anuntata anterior, a coborat cu 12,6%, la 4,8 miliarde euro. La un curs valutar constant, scaderea a fost de 7,7%.

Thomson a indicat ca a avut de suferit de pe urma mai multor evenimente defavorabile, printre care impactul grevei scenaristilor de la Hollywood, scaderi de preturi la renegocierea anumitor contracte si diminuarea cererii, mai ales pe segmentul de publicitate si de echipamente de difuzare profesionale.

Cele doua activitati sunt, de altfel, unele de care grupul vrea sa se separe, in cadrul noului sau plan strategic, pentru "a se concentra asupra clientilor creatori de continut".

Noul director general al Thomson, Frederic Rose, a anuntat la sfarsitul lui ianuarie, cand a relevat o datorie record de 2,1 miliarde euro la finalul lui decembrie, intentia de a se separa de activitati cu o cifra de afaceri de circa 1 miliarde euro, ce reprezinta 20% din activitati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si