Cifra de afaceri a grupului Aegis a urcat pana la 1,34 miliarde lire sterline, in timp ce profitul inainte de taxe s-a apreciat cu 25,7%, pana la 166,8 milioane lire sterline. John Napier (foto), CEO-ul interimar al companiei, considera ca cifrele reprezinta “un set de rezultate bune, in contextul unei piete tot mai dificile”.

Companiile din cadrul grupului au inregistrat performante diferite in 2008. Cresterea organica de 6,1% inregistrata de Aegis Media a fost afectata de scaderea de 3% a Carat US. Veniturile nete ale companiei de cercetare de piata Synovate au crescut cu 11,3%.

Performantele slabe inregistrate de Aegis in Statele Unbite au fost compensate de cresteri in Europa si Orientul Mijlociu, sustin reprezentantii grupului.

Reducerile de personal au fost hotarate de catre conducere in urma previziunilor facute asupra evolutiei pietei in 2009. Cele 780 de posturi taiate se vor imparti intre suscursalele din 40 de tari. Cele mai afectate vor fi companiile din Marea Britanie, unde Aegis va concedia 70 de angajati.

Decizia nu afecteaza in nici un fel activitatea filialei din Romania, ne-a declarat Dragos Grigoriu, Country Manager Aegis Media Romania. "Dimpotriva, in 2009 ne asteptam la o crestere a businessului Aegis Media Group Romania. Este un business care a demonstrat ca se afla in continua dezvoltare pe piata locala, prin cei trei jucatori ai sai: Tempo Media - care beneficiaza de un puternic know-how local, Carat - care are in portofoliu clientii internationali din reteaua Aegis si AMCS - recent infiintata in cadrul grupului, care se ocupa de cumpararea spatiului media atat pentru Carat, Tempo, cat si pentru alte agentii de media care doresc sa aduca extra avantaje clientilor proprii".

"Chiar in aceste zile integram in structura Tempo si Aegis 80% din echipa de media de la BIGGER Group. Sunt oameni extrem de motivati si foarte buni profesionisti, care din pacate s-au trezit peste noapte intr-o situatie delicata, datorita actiunilor proprietarului companiei. Sigur ca in vremurile pe care le traversam trebuie sa fim atenti la costuri, dar, in primul rand, suntem atenti la oportunitati. In plus, echipele noastre au fost intotdeauna extrem de eficiente si cu siguranta ca vor mentine aceasta directie si pe viitor," a adaugat Grigoriu.

In Romania, grupul Aegis mai este prezent si compania de cercetare de piata Synovate.