Trustul de presa BBC a aprobat suplimentarea fondurilor alocate segmentului online cu 30,7 mil. lire sterline (aproximativ 32,5 mil. euro), suma care va fi utilizata in urmatorii ani, anunta presa internationala.
Suma reprezinta o majorare de 27% a bugetului online existent, fiind insa inferioara cererii inaintate in luna decembrie, cand oficialii BBC au solicitat o crestere de 52,7 mil. lire sterline (aprox 56 mil. euro).

De asemenea, conducerea BBC a aprobat bugetul pe urmatorii cinci ani-1,9 mld. lire sterline. Trustul de presa au dat unda verde si planurilor bugetare care includ inghetarea anul acesta a salariilor managementului.

Potrivit directorului general al BBC, Mark Thompson, trustul de presa va face tot posibilul pentru a proteja locurile de munca, cu toate ca 1.200 de disponibilizari au fost deja anuntate, iar alti 7.000 de angajati au fost concediati in ultimii patru ani.

Pe de alta parte, salariile a doi dintre cei mai bine platiti angajati ai BBC-Moyles si Ross-ar putea scadea anul acesta cu cel putin 10%. Astfel, contractul salarial al prezentatorului TV si radio Ross, incheiat pe o perioada de trei ani, este estimat la 18 mil. lire sterline, in timp ce dj-ul radio Moyles ar castiga 630.000 de lire sterline pe an.

Colosul britanic se afla in cel mai mare proces de restructurare din domeniul media si va incerca o serie de colaborari cu ITV, pentru stiri regionale, si cu Channel 4, pe partea comerciala, mai noteaza cotidianul The Guardian.

Compania BBC (British Broadcasting Corporation), infiintata in 1922, este una dintre societatile publice de radiodifuziune din Marea Britanie, care detine, in prezent, mai multe divizii. Divizia BBC World Television cuprinde o serie de posturi de televiziune, printre care BBC One, BBC Two, CBBC, BBC News 24 si televiziunile digitale BBC Three si BBC Four. Divizia BBC World Service Radio include cinci posturi nationale de radio, printre care BBC Radio 1 si BBC Radio Five Live.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri