Daily Mail General Trust (DMGT) va reduce numarul angajatilor cu 1.000 de persoane, in contextul in care scaderea veniturilor din publicitate continua sa aiba un efect negativ asupra ziarelor.

Reducerile de personal vor avea loc la divizia sa regionala Northcliffe Media si sunt duble fata de estimarile din noiembrie, potrivit NewsIn.

Northcliffe Media publica 113 cotidiene in centrul si sudul Marii Britanii, avand vanzari totale de 4,1 milioane copii pe saptamana.
Compania a anuntat ca s-a confruntat pana acum cu "un trimestru dificil" si se asteapta la "o scadere substantiala" a profitului pe primul semestru din 2009. De asemenea, compania implementeaza masuri de reducere a costurilor in toate departamentele diviziei de cotidiene, care include Daily Mail si Metro.

Grupul DMGT a anuntat ca reducerile de personal vor avea ca rezultat costuri operationale exceptionale de aproximativ 20 milioane lire sterline in primul semestru financiar, care se va incheia pe 29 martie. Aceste rezultate urmeaza sa fie publicate in mai.

Compania se asteapta ca veniturile din publicitate ale diviziei de ziare sa scada in primele trei luni din 2009 cu 24%, in timp ce acestea ar putea scadea per total cu 34%, in cadrul companiei Northcliffe Media.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Wikipedia a eliminat The Daily Mail din categoria surselor credibile