Publicatiile The Independent si The Times iau in considerare introducerea continutului platit in cadrul site-urilor din portofoliu, anunta presa internationala.

Gavin O’Reilly, noul director executiv al trustului de presa Independent News&Media, care detine printre altele si publicatia The Independent, a declarat ca, desi nu a adoptat un plan clar, ia in considerare introducerea de continut platit in cadrul site-urilor din portofoliu.

“Experienta noastra ne arata ca online-ul este un mediu deflationar din punct de vedere financiar. Cred ca vom asista la o crestere a continutului bazat pe abonamente”, declara O’Reilly.

Pe fondul unei industrii media care incearca sa diminueze efectele alarmante ale recesiunii si ale scaderii veniturilor din publicitate, The Independent nu este singurul titlu care ia in discutie introducerea continutului online platit.

La randul sau, trustul News International, editorul cotidianului The Times, intentioneaza sa introduca o oferta platita pentru Times Online. In acest sens, Bill Keller, editorul The New York Times, declara, luna trecuta, ca publicatia cauta noi modalitati de plata pentru continutul online.

Pe de alta parte, tabloidul american Newsday a anuntat, in februarie, ca va incepe sa taxeze accesul la informatiile continute de site. Publicatia se alatura astfel unor ziare precum The Wall Street Journal si Financial Times (editia din Marea Britanie), care au sectiuni online bazate pe abonament.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si