Gannett Co Inc, cel mai mare editor de ziare din Statele Unite, le-a impus angajatilor o noua runda de concedii fara plata, dupa ce la inceputul primului trimestru compania a reusit astfel sa economiseasca 20 de milioane de dolari, informeaza presa internationala.
Majoritatea angajatilor au fost fortati sa accepte cinci zile de concediu fara plata in lunile aprilie, mai sau iunie, in timp ce altora li se vor reduce salariile pentru o saptamana de lucru.

Gannett Co Inc este cel mai mare editor de ziare din Statele Unite, avand in portofoliul sau 85 de cotidiene si aproximativ 1.000 de titluri regionale. In plus, Gannett detine 20 de posturi de televiziune americane si este compania-mama pentru Newsquest din Marea Britanie, care editeaza 17 cotidiene si peste 200 de publicatii saptamanale.

La inceputul acestei luni, Newsquest i-a anuntat pe cei 6.000 de angajati din Marea Britanie ca vor fi nevoiti sa accepte aceeasi masura impusa de Gannett in Statele Unite. Cu toate acestea, compania incearca sa gaseasca solutii alternative, precum reducerea orelor de munca sau o zi de munca fara plata pe luna.

“Incepem cel de-al doilea trimestru fara a intrevedea vreo ameliorare. In ciuda tuturor eforturilor noastre de a schimba acest trend negativ, cifra de afaceri continua sa inregistreze scaderi alarmante, ceea ce ne determina sa recurgem la alte decizii dificile”, declara Craig Dubow, CEO-ul Gannett.

In ianuarie, Gannett a anuntat ca valoarea totala a ziarelor detinute este de 5,2 miliarde de dolari. Profitul companiei a scazut in ultimul trimestru cu 36%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri