Jocurile online, chat-ul, messenger-ul, forumul sau muzica sunt principalele motive pentru care copiii mai mici de 14 ani acceseaza calculatorul. Studiul “Copiii si Internetul” realizat de Intuitext impreuna cu Itsy Bitsy FM arata ca Internetul nu are un rol educativ in viata copiilor, ci este folosit in principal ca sursa de distractie.
Studiul releva faptul ca 63,5% dintre copiii sub 14 ani acceseaza zilnic calculatorul, iar aproximativ 59% dintre ei intra in fiecare zi pe Internet. Rezultatele cercetarii aduc informatii si despre comportamentul celor mici pe Internet. Peste 43% dintre copii acceseaza Internetul pentru a se juca, peste 19% pentru a vorbi pe messenger, chat sau forum si doar 23% pentru a cauta informatii pentru scoala.

Luate pe varste, rezultatele cercetarii Intuitext si Itsy Bitsy sunt chiar si mai ingrijoratoare. 38,7% dintre copiii mai mici de trei ani intra zilnic pe Internet, iar aproximativ 67% dintre copiii de varsta scolii primare (intre sapte si zece ani) intra pe Internet pentru a se juca, in timp ce doar 11,8% pentru a gasi informatii pentru teme.

Potrivit studiului, 30,5% dintre copii petrec peste sase ore pe saptamana pe Internet. Specialistii Intuitext atrag atentia asupra numarului mare de copii care utilizeaza zilnic calculatorul si asupra preferintei copiilor de a se juca online. Astfel, jocurile copilariei lor se petrec online, nu in “curtea scolii” sau “in spatele blocului”.

“La Itsy Bitsy ne preocupam de educarea sanatoasa a copiilor prin intermediul emisiunilor radio, dar si al campaniilor pe care le derulam. Asa ca ne ingrijoreaza faptul ca parintii isi lasa copiii mai mici de trei ani in fata calculatorului, ca cei mici prefera sa se joace pe calculator in loc sa faca miscare si ca un procent atat de mare de copii intra zilnic pe Internet, unde sunt atat de multe pericole pentru mintea si dezvoltarea lor”, a declarat Nadia Tataru, director general Itsy Bitsy FM.

Parintii constientizeaza pericolele la care copiii lor se supun intrand pe Internet. Doar 4,8% dintre parintii chestionati pentru realizarea studiului “Copiii si Internetul” condidera ca acestea nu exista. Aproximativ 40% dintre parinti cred ca pericolul la care copiii se supun pe Internet sunt mesajele vulgare si neadecvate varstei acestora, iar 37,4% cred ca principalul risc sunt site-urile si jocurile violente. Cu toate acestea, procentul parintilor care isi supravegheaza copilul de fiecare data cand navigheaza pe Internet este de doar 25,1%, in timp ce majoritatatea, 47,4% doar ocazional, iar 26% dintre parinti declara ca nu isi supravegheaza niciodata copilul atunci cand intra pe Internet.

Cercetarea Intuitext si Itsy Bitsy s-a desfasurat in luna februarie sub forma unui chestionar online la care au raspuns 3559 de parinti.

Intuitext, compania de software educational a grupului Softwin este lider pe piata lectiilor pe calculator. Intuitext ofera pe piata roaneasca 21 de titluri diferite care acopera diferite materii de studiu (matematica, geografie, fizica, biologie, chimie).

Itsy Bitsy este primul radio pentru copii din Europa si a aparut in urma cu trei ani ca o alternativa pentru o educare sanatoasa a copiilor. Itsy Bitsy emite in Bucuresti, Satu Mare, Bacau, Navodari, Targoviste, Focsani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri