Conducerea trustului media The New York Times Co. ar putea decide inchiderea inchiderea ziarului The Boston Globe, daca liderii acestuia nu accepta o reducere a costurilor cu pana la 20 de milioane de dolari, scrie USA Today.

Oficiali ai Times Co., care detine the Globe, s-au intalnit saptamana trecuta cu liderii tuturor diviziilor. Presedintele Boston Newspaper Guild, Daniel Totten a declarat ca aceasta reducere ar putea include scaderi de salarii, blocarea contributiilor pentru pensii si eliminarea asigurarilor de viata acordate angajatilor.

“Stim cu totii ca industria presei scrise trece pintr-o perioada de tranzitie si comprimare in ultima perioada. bazandu-ne pe tot ce se intampla in tara, din cauza crizei financiare, putem spune ca cererile sunt indreptatite”, a declarat Ralph Giallanella, trezorierul companiei Teamsters Local 259, ce reprezinta peste 200 din persoanele care se ocupa de distributia ziarului.

Ziarul a raportat piederi de 10 milioane de dolari anul trecut. The Boston Globe a fost fondat in 1872 de sase afaceristi din Boston, condusi de Eben Jordan, care au investit initial peste 150 000 de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Giuliani face noi dezvaluiri despre scrisoare trimisa luiIohannis