Romania, in top 3 cele mai dinamice piete de publicitate stradala pentru Clear Channel Outdoor

Grupul american Clear Channel Outdoor, unul dintre cei mai importanti jucatori in domeniul publicitatii stradale la nivel mondial, a raportat, la nivel local, o crestere de 50% a afacerilor desfasurate in 2008, ceea ce plaseaza Romania in primele trei cele mai dinamice piete pentru companie, alaturi de China si Turcia.
Clear Channel Romania a intregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 9,2 mil. euro, o majorare de 50% fata de 2007, reprezentand cea mai buna crestere procentuala din cadrul grupului.

“Piata locala de publicitate stradala are un potential de crestere semnificativ. Totusi, consolidarea afacerii noastre in Romania este strans legata de reglementarea pietei, de aprobarea unor norme pentru utilizarea domeniului public si privat, asa cum exista peste tot in lume. De aceea, obiectivul nostru in 2009 va fi sa valorificam oportunitatile locale de crestere si sa sprijinim in acelasi timp institutiile publice locale in adoptarea unui Regulament de Publicitate Stradala”, declara Mihai G. Mihai, CEO Clear Channel Romania.

La nivel mondial, Clear Channel Outdoor a raportat pentru 2008 venituri de 3,28 miliarde de dolari, la un nivel similar cu veniturile inregistrate in 2007. EBITDA a fost anul trecut 741,3 mil. dolari.

“Afacerile noastre au fost afectate la nivel mondial de deteriorarea mediului de business, ca urmare a crizei financiare. Din fericire insa, reducerea volumului de business din pietele noastre traditionale a fost comensat de cresterile din pietele cele mai dinamice, printre care Romania, Turcia si China, piete care s-au dovedit adevarate blue-chips-uri pentru compania noastra", adauga Ola Klingenborg, vicepresedinte Northern&Eastern Europe Clear Channel Outdoor.

Clear Channel Romania este parte a grupului Clear Channel Outdoor. Compania are aproape un milion de panouri in peste 50 de tari de pe 5 continente, fiind prezenta in 49 dintre cele 50 de domenii de piata desemnate. La nivel mondial, compania este prezenta in publicitatea din aeroporturi, cai ferate, taxiuri, si afaceri in domeniul retail. Divizia din SUA (Spectacolor) si cea internationala (DEFI) sunt lideri globali de piata prin afisaje spectaculoase, ce se regasesc si in Times Square-New York.

Clear Channel Outdoor a intrat pe piata romaneasca in 2007, prin achizitionarea Klass Advertising. Cu o prezenta in 30 orase, Clear Channel Romania detine peste 700 locatii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri