Rupert Murdoch l-a numit pe Josh Moody, senior executive la Fox News, pentru a administra lansarea unui portal de stiri prin care sa consolideze resursele editoriale ale ziarelor si posturilor TV din portofoliul News Corp scrie Financial Times.
Portalul, care nu va fi disponibil utilizatorilor, este construit pentru a ajuta diviziile de stiri ale Dow Jones si Fox News sa imparta mai eficient resursele, in contextul presiunii pe costuri venita ca urmare a declinului economic.

“In momente ca acestea, este recomandat sa maximizam resursele si sa stim ce fiecare angajat face parte din News Corp”, a declarat Josh Moody.

Mai multe site-uri de stiri detinute de Rupert Murdoch au inceput deja sa integreze continut. Astfel, clipurile online ale Fox News apar pe site-ul Wall Street Journal (WSJ), in timp ce informatii de pe The New York Post devin articole ale publicatiei WSJ.

Mai multe publicatii ale Dow Jones, editorul Wall Street Journal, au inceput deja sa imparta continut cu Marketwatch, Dow Jones Newswires si blogurile AllThingsD.

Cooperarea dintre unitati si impartirea resurselor va ajuta la imbunatatirea procesului de acumulare a stirilor, aceasta fiind principala prioritate a News Corp, a declarat un executiv.

Folosirea articolelor si a clipurilor de la publicatiile sora ar permite operatiunilor individuale sa foloseasca mai putin continut de la furnizorii exteriori, cum ar fi retelele de stiri rivale.

Metoda a inspirat si alte organizatii de stiri pentru o strategie similara. CNN a investit mai mult in serviciul de stiri interne dupa ce a incheiat parteneriatul cu o vechime de 30 de ani cu Reuters. CNN a cautat sa ofere resurse interne pentru clientii ziarelor care voiau sa micsoreze costul ridicat al retelelor de stiri traditionale.

Murdoch a ferit cea mai mare parte a operatiunilor sale de reducerile care au avut loc in sectorul ziarelor americane si a concediat un numar foarte mic de angajati de la News International si Dow Jones.

Proiectul este in stadiul de proiect, astfel incat este greu de estimat randamentul produs.

Josh Moody, fostul redactor-sef al revistei Time, este vice-presedinte la Fox News, responsabil cu operatiunile editoriale ale principalelor televiziuni de stiri.

Noul sau rol este raportarea directa catre Murdoch, dupa ce mogulul media si-a propus sa restructureze pozitiile de top ale News Corp in urma plecarii directorului operational Peter Chernin.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Și festivalul Summer Well se anulează din cauza pandemiei
Setari Cookie-uri