Cea de-a 62-a editie a Festivalului international de film de la Cannes, care se va desfasura in perioada 13-24 mai, se anunta a fi mai putin fastuoasa decat de obicei din cauza crizei economice.
Ministrul francez al afacerilor externe a anulat subventia de 72.000 de euro pe care o oferea festivalului de la Cannes in contextul bugetar actual si a prioritatii pe care o reprezinta producerea si difuzarea productiilor cinematografice din Sud, scrie AFP.

"Ne aflam intr-o criza mondiala fara precedent. Ea atinge atat Cannes cat si intreaga Coasta de Azur", admite presedintele sindicatului lanturilor hoteliere din Cannes, Michel Chevillon. Al doilea eveniment modial ca mediatizare dupa Jocurile olimpice, Festivalul de la Cannes va fi cu siguranta afectat, relateaza NewsIn, citat de 9AM.

Hotelul Martinez, unul dintre cele mai renumite din Cannes, este rezervat, in intregime, inca din luna februarie, pentru perioada festivalului, inclusiv si cel mai luxos apartament al acestui edificiu art-deco, care ajunge in perioada importantului eveniment la pretul de 36.000 de euro pe noapte, potrivit directorului Richard Schiling.Hotelurile au fost insa nevoite sa se adapteze la scaderea cererii. 70% dintre detinatorii de afaceri in domeniul hotelier si-au mentinut preturile in raport cu 2008, doar 25-30% dintre ei, au indraznit sa mareasca tarifele.

O alta masura luata din cauza crizei este aceea ca hoteluri care pana anul trecut nu acceptau rezervari pe perioade mai mici de 12 zile au diminuat intervalul minim la cinci zile.Pana si coaforul oficial al festivalului, Jacques Dessange isi ia masuri de precautie pentru a intampina efectele crizei, urmand a angaja anul acesta doar 15 persoane, cu 5 mai putine decat in 2008.Cunoscuta firma de cosmetice L'Oréal si-a oprit campania de promovare care era difuzata in fata hotelului Martinez.

Discoteca Jimmyz, unul dintre cele mai mondene cluburi de noapte, va trebui sa-si gaseasca alti sponsori, dupa ce cei doi parteneri publicitari Fendi, renumita casa de moda italiana, si Swarovski, firma specializatza in cristale, au renuntat la contract din cauza crizei financiare.Nici restaurantele n-au ramas neatinse de efectele crizei. Astfel, in acest an, "foie gras", renumita specialitate frantuzeasca va fi inlocuita de "pissaladière", o specialitate provensala, iar rafinata sampanie va fi inlocuita de vinul rosé.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
InternetCorp relansează retail.ro, proiect de publishing cu noi servicii
Setari Cookie-uri