Forul mondial sustine ca audienta totala a CM 2006 a fost de 26,3 miliarde de telespectatori, iar turneul a fost transmis in 214 tari si teritorii. "Cifrele pentru 2010 vor fi similare. Nu ne asteptam la audiente record in Africa, desi tot mai multi vor avea acces gratuit la vizionarea televizata a meciurilor", a declarat responsabilul cu televizarile al FIFA, Niclas Ericson, scrie NewsIn, citat de 9AM.

El a explicat ca multe tari nu au avut un numar oficial si este dificil de stiut daca audienta va scadea sau va creste. "Noi speram sa se inregistreze o crestere mica in fiecare tara", a adaugat acesta.

Ericson a mai spus ca audienta ar fi crescut foarte mult daca la CM 2010 s-ar fi calificat tari precum China, India sau Indonezia, dar toate cele trei au fost eliminate in preliminarii.

"Nu vom renunta si vrem sa-i convingem pe toti sa priveasca turneul final. Fanii vor putea urmari clipuri si prin intermediul telefoanelor mobile, la fel ca si rezultatele", a mai afirmat oficialul FIFA.Campionatul Mondial va avea loc in Africa de Sud, intre 11 iunie si 11 iulie.