Numarul de telespectatori care vor urmari editia din 2010 a Campionatului Mondial din Africa de Sud este estimat ca va fi aproximativ acelasi ca la turneul din 2006, organizat in Germania, a anuntat luni Federatia Internationala de Fotbal (FIFA), informeaza Reuters.
Forul mondial sustine ca audienta totala a CM 2006 a fost de 26,3 miliarde de telespectatori, iar turneul a fost transmis in 214 tari si teritorii. "Cifrele pentru 2010 vor fi similare. Nu ne asteptam la audiente record in Africa, desi tot mai multi vor avea acces gratuit la vizionarea televizata a meciurilor", a declarat responsabilul cu televizarile al FIFA, Niclas Ericson, scrie NewsIn, citat de 9AM.

El a explicat ca multe tari nu au avut un numar oficial si este dificil de stiut daca audienta va scadea sau va creste. "Noi speram sa se inregistreze o crestere mica in fiecare tara", a adaugat acesta.

Ericson a mai spus ca audienta ar fi crescut foarte mult daca la CM 2010 s-ar fi calificat tari precum China, India sau Indonezia, dar toate cele trei au fost eliminate in preliminarii.

"Nu vom renunta si vrem sa-i convingem pe toti sa priveasca turneul final. Fanii vor putea urmari clipuri si prin intermediul telefoanelor mobile, la fel ca si rezultatele", a mai afirmat oficialul FIFA.Campionatul Mondial va avea loc in Africa de Sud, intre 11 iunie si 11 iulie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
BRAT: Sprijin din partea autorităților pentru editorii legitimi de presă
Setari Cookie-uri