IAB: Prezenta brandurilor pe Facebook devine obositoare pentru utilizatori

Aproape o treime dintre utilizatorii retelelor sociale precum Facebook, Bebo si MySpace considera ca este obositor sa primeasca invitatii pentru a se alatura unor grupuri online sau pentru a descarca diverse aplicatii, arata un studiu al Interactive Advertising Bureau (IAB), citat de brandrepublic.com.
Studiul IAB, realizat pe un numar de 2000 de utilizatori, releva faptul ca 31% dintre acestia s-au saturat sa primeasca invitatii din partea utilizatorilor de retele sociale. Pe de alta parte, un alt studiu realizat de catre Opinion Matters, cu acelasi numar de respondenti, arata ca 28% dintre utilizatori ar fi dispusi sa se alature unui grup online daca li s-ar oferi continut relevant, exclusiv si gratuit.

Atunci cand vine vorba despre profiluri ale unor branduri sau grupuri sponsorizate de acestea, utilizatorii se arata mai reticenti. Doar 5% dintre respondentii studiului s-au alaturat unui astfel de grup, in cadrul retelelor sociale ca Facebook si MySpace.

Studiul mai arata ca 12% dintre utilizatori nu sunt de acord cu faptul ca activitatea lor in retelele sociale poate fi monitorizata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri