Trustul de presa New York Times a afisat pentru primul trimestru al acestui an piederi in valoare de 74,5 milioane de dolari, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, de 335.000 dolari, anunta brandrepublic.com.
Anuntul a dus la o depreciere record a actiunilor trustului de presa, acestea scazand cu aproximativ 16% in cadrul sedintei din 21 aprilie, valoare care a mai fost inregistrata in urma cu 22 de ani.

Conducerea trustului a motivat rezultatele obtinute prin declinul veniturilor din publicitate, care au scazut cu 27% in primul trimestru. Oficialii New York Times au adaugat ca nu se asteapta la un reviriment decat in a doua jumatate a acestui an.

Veniturile trustului de presa au scazut cu 18,6%, pana la 609 milioane de dolari.

Janet Robinson (foto), CEO-ul companiei, a declarat ca ia in considerare noi modele online pentru publicatiile din portofoliu, referindu-se la introducerea abonamentelor. Veniturile din operatiunile online au reprezentat aproximativ 13% din afaceri, in scadere cu 5,6%, pana la 78,2 milioane de dolari.

Trustul de presa anuntase recent ca va renunta la cateva publicatii saptamanale si la colaborarile freelance in incercarea de a economisi cateva milioane de dolari.

La inceputul lunii martie, Times a finalizat vanzarea unei portiuni din sediul din Manhattan facand parte din planul companiei de a reduce datoriile pe care le-a acumulat.

New York Times isi vinde sediul din Manhattan din cauza datoriilor

De asemenea, trustul de presa se afla in situatia de a inchide cotidianul The Boston Globe, daca liderii acestuia nu accepta o reducere a costurilor cu pana la 20 de milioane de dolari. Ziarul a raportat piederi de 10 milioane de dolari anul trecut.

Industria de print din SUA se afla intr-o situatie atat de critica incat democratul John Kerry a cerut convocarea Senatului pentru a gasi solutii de redresare al acestui sector.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Cum s-au schimbat hobby-urile românilor în timpul carantinei
Setari Cookie-uri