Actionarii Astra Asigurari au respins propunerea de modificare a siglei companiei, prin care s-ar fi eliminat brandul Uniqa, a anuntat compania.
"Au fost discutate si aprobate punctele 1, 2, 3, 4, 5, 6 si 8 de pe ordinea de zi. Punctul 7 a fost respins, urmand ca sigla societatii sa ramana nemodificata", a anuntat compania, potrivit NewsIn.

Punctul 7 avea in vedere aprobarea emblemei societatii formata din cuvintele "ASTRA ASIGURARI", scrise cu litere masive, majuscule, de culoare rosie.

Asiguratorul austriac Uniqa, al doilea actionar al Astra Asigurari, a anuntat la inceputul lui noiembrie 2008 ca renunta la preluarea Astra, dupa ce negocierile pentru cumpararea restului actiunilor au esuat, pretul fiind considerat prea mare.

De asemenea, Uniqa a decis retragerea numelui sau din logo-ul Astra-Uniqa, chiar daca grupul austriac si-a mentinut detinerea de 27% din Astra.

In prezent, grupul Nova Trade, controlat de Dan Adamescu, este actionarul principal al companiei Astra Asigurari, cu o detinere de 72,68% din actiuni, iar grupul austriac Uniqa are o participatie de 27%, pentru care a platit 10 milioane euro in 2005.

In 2008, Astra Asigurari a inregistrat un volum de prime brute subscrise totale de 649,93 milioane lei, in crestere cu 74% fata de 2007, si un profit contabil de 3,49 milioane lei, mai mare cu 31% fata de cel bugetat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
CNA a interzis reclama Vel Pitar cu pâinea "fără virus gripal"
Setari Cookie-uri