Ringier Romania, cele mai slabe rezultate financiare din Europa de Est in 2008

Vanzarea a trei titluri, fluctuatiile de pe piata valutara si competitia acerba, in special pe piata tabloidelor, au redus cifra de afaceri a Ringier Romania cu 27%, in 2008, pana la valoarea de 38,7 milioane euro, au anuntat oficialii grupului.
Veniturile din publicitate ale diviziei romanesti a grupului Ringier au scazut cu 21,4%, influentate de vanzarea, in 2007, a cotidianului sportiv ProSport si a ghidurilor TV mania si TV Satelit.

La nivel de grup, Ringier a realizat afaceri de 967,6 milioane euro, in crestere cu 5,3%, si un profit de 39,1 milioane euro. Unul dintre principalele motoare de crestere a fost evolutia afacerilor din Elvetia, Republica Ceha si Slovacia. Un alt factor de crestere a fost mediul digital, care a ajuns sa genereze, in 2008, 8,5% din cifra de afaceri a grupului, comparativ cu cele 5,5 procente din 2007.

Michael Ringier mizeaza pe digitalizare in dezvoltarea afacerii sale

Ringier Elvetia si-a crescut vanzarile in 2008 cu 6,6 procente. Vanzarile obtinute pe pietele din Europa Centrala si de Est au crescut cu 4%, atingand valoarea de 331,8 milioane euro. Ringier Republica Ceha a inregistrat cea mai mare crestere, de 18,6%, urmata de Ringier Slovacia cu 11%.

Anul trecut, grupul si-a inchis operatiunile din Ucraina prin vanzarea subsidiarei Free Media Ukraine, editorul cotidianului Blic, catre Adevarul Holding. Ringier isi inchide operatiunile din Ucraina – o piata sub nivelul asteptarilor

Pentru 2009, Ringier prevede ca veniturile din publicitate vor continua sa scada. Primele semne de redresare nu sunt asteptate mai devreme de 2010. Compania isi propune sa-si eficientizeze activitatea, dar isi va intensifica si investitiile, concentrandu-se in special pe platformele online existente si pe dezvoltarea de aplicatii pe mobil pentru titlurile sale.

Ringier are aproximativ 8.000 de angajati in 10 tari din Asia si Europa Centrala si de Est. Compania editeaza peste 120 de cotidiane si reviste si produce si comercializeaza mai mult de 20 de programe de televiziune. Desfasoara activitati in cadrul a peste 80 de website-uri si platforme mobile si detine 11 tipografii. Ringier este o afacere de familie, aflata la cea de-a cincea generatie.

Printre titlurile editate de Ringier in Romania se numara Libertatea – cel mai vandut ziar din Romania, anul trecut, cu o audienta de 1,3 milioane cititori – Evenimentul zilei, Capital, Unica, Bolero, Bravo.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri