Compania de telecomunicatii RCS&RDS a obtinut licenta audiovizula pentru Digi Sport, un nou post de televiziune cu profil sportiv, costurile operationale pentru primul an de emisie ridicandu-se la aproximativ 1,4 mil. euro. Noul post de televiziune, care nu va fi o “replica in oglinda” a GSP TV, ar urma sa inceapa emisia in luna mai sau cel tarziu in prima jumatate a lunii iunie, potrivit lui Alexandru Oprea, directorul general al RCS&RDS.
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a acordat licenta audiovizuala prin satelit pentru Digi Sport, cu emisie pe doua sau mai multe canale-Digi Sport 2, 3 si 4.

“Acest canal nu va fi o replica in oglinda a postului GSP TV, vrem sa ne axam mai mult pe competitii sportive, romanesti si internationale, si mai putin pe talk-show-uri. Incercam sa aducem un plus de informatie sportiva. Ratiunea pentru care cerem mai multe frecvente sunt competitiile in weekend care au loc concomitent, in timpul saptamanii grila va fi probabil aceeasi. Obiectivul principal nu este audienta, credem ca se poate reconstrui in timp interviul si atentia publicului pentru alte sporturi”, a declarat Alexandru Oprea (foto).

Acesta a precizat ca RCS&RDS a achizitionat deja drepturile de difuzare pentru campionatul de fotbal al Spaniei, pentru o perioada de trei ani, respectiv pentru campionatul de fotbal al Germaniei, pentru un an. Meciurile din campionatul Germaniei au fost preluate de la Eurosport, pentru un an de zile, RCS&RDS putand transmite competitia in Romania si Ungaria.

“Suntem in discutii cu agentii internationale pentru achizitionarea de alte competitii, pe care ar urma sa le transmitem in timpul saptamanii. Vom avea si calupuri de stiri, difuzate dimineata, la pranz si seara. Vom incerca sa ne indreptam atentia spre o serie de sporturi care au fost oarecum neglijate, precum gimnastica, atletism, handbal, volei, canotaj, luptele libere”, afirma Oprea.

Potrivit oficialului RCS&RDS, Digi Sport ar putea difuza, in prima faza, aproximativ 50-60% transmisiuni ale meciurilor de fotbal, urmand sa se apropie treptat de un procent similar cu difuzarea altor competitii.

Televiziunea va difuza 50% programe productie proprie si 50% productii audiovizuale ale altor producatori. In plus, Digi Sport va transmite programe de informare (15%) si programe de divertisment si alte tipuri de programe (85%).

Digi Sport ar putea incepe emisia in cursul lunii mai sau “cel mai tarziu in prima jumatate a lunii iunie”, urmand sa fie inclus in pachetul de baza in reteaua de cablu RCS&RDS si pe platforma digitala, Digi TV, detinuta de companie. In plus, Alexandru Oprea a precizat ca introducerea noului post in grila de programe nu va modifica pretul abonamentelor.

Costurile operationale pentru lansarea Digi Sport se ridica la 1,4 mil. euro pentru 2009, 1,8 mil. euro-2010, 1,52 mi. euro pentru 2011.

Compania are 19 actionari, dintre care cei mai importanti sunt Cable Communications Systems N.V. Olanda-88,902%, RCS&RDS SA-5,039%, Teszari Zoltan-2,028% si Ludescher Csaba Janos-1,101%. Restul actionarilor detin sub 1%.

Pe de alta parte, Alexandru Oprea a precizat ca RCS&RDS va ramane in consortiu cu Antena 1 pentru difuzarea meciurilor din Liga I.

“Ramanem in continuare implicati in proiectul GSP TV. Putem discuta cu Antena 1 pentru preluarea si transmiterea unor meciuri din campionatul roman. Erau unul, doua sau trei meciuri care ramaneau nedifuzate, si ar putea fi preluate si transmise pe Digi Sport”, spune Oprea.

Directorul general al RCS&RDS a mai precizat ca intentioneaza sa lanseze un post de televiziune similar si in Ungaria.

“Dorim sa lansam un canal similar si in Ungaria, se va numi probabil Digi Sport Ungaria, si intentionam sa il lansam cam in aceeasi perioada cu cel din Romania. Nu excludem posibilitatea ca, pe viitor, sa lansam variante ale acestor posturi si in celelalte tari in care activam”, declara Alexandru Oprea.

RCS&RDS este unul dintre cei mai importanti operatori de telecomunicatii din Romania, avand in prezent 1,4 milioane de abonati pe cablu in Romania, respectiv aproximativ 1 milion de abonati in Ungaria, Cehia, Slovacia, Serbia si Croatia. In plus, compania are aproximativ 1 milion de abonati pe DTH, prin Digi TV, pe plan local.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri