Publisherul BBC Magazines ia in considerare inchiderea revistei Good Homes din Marea Britanie, cu peste 11 ani de aparitie in print, pe fondul unei scaderi drastice a tirajului, informeaza brandrepublic.com.
Cei 17 angajati ai diviziilor editoriale si de vanzari au fost anuntati de intentiile managementului la inceputul acestei zile, intrand intr-un proces de negocieri care va dura o luna de zile.

Reprezentantii BBC Magazines au declarat ca numarul din iulie a revistei Good Homes ar putea fi ultimul, dupa ce incercarile de a gasi un posibil cumparator au esuat.

“Regret sa anunt faptul ca, dupa lungi deliberari, propunem inchiderea revistei Good Homes din Marea Britanie. Dupa cum arata ultimele rezultate financiare, declinul industriei de print a avut o influenta negativa asupra acestui titlu si nu preconizam un reviriment al acestei situatii", a declarat Peter Phippen, director general BBC Magazines.

Lansata in mai 1998, revista Good Homes a atins varful tirajului in 1999-151.763 exemplare. Potrivit ultimelor rezultate, in perioada iunie-decembrie 2008 tirajul publicatiei scazuse cu 23%, pana la 97.725 de exemplare.

In ceea ce priveste editia locala a revistei Good Homes, reprezentantii Media Sport Group, companie ce detine licenta pentru Romania, au declarat, pentru Wall-Street, ca decizia nu va avea niciun efect asupra publicatiei, aceasta continuandu-si strategia de dezvoltare.

BBC Good Homes a fost lansata in Romania in decembrie 2006, sub licenta Media Sport Group, companie a Intact Media Group, cu o aparitie lunara si distributie nationala, intr-un tiraj de 17.500 de exemplare. In prezent, echipa editoriala este formata din 13 angajati permanenti si 5 colaboratori.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si