A treia editie a Galei Societatii Civile, eveniment de amploare desfasurat sub patronajul Delegatiei Comunitatii Europene in Romania, in organizarea Asociatiei de Comunicare Ethos, a desfasurat ieri la sala Camil Petrescu a Teatrului National conferinta "Societatea civila si mass-media". Conferinta amintita a incercat sa creeze premisele unui dialog intre organizatiile societatii civile si reprezentantii mass-media, in vederea imbunatatirii colaborarii dintre aceste doua componente ale societatii romanesti. Fiecare dintre aceste doua sectoare amintite detine resurse indispensabile celuilalt: organizatiile non-guvernamentale au continutul si obiectivitatea necesare comunicarii publice iar mass-media detin vectorii si resursele care fac posibila aceasta comunicare.

In cadrul conferintei de ieri reprezentantii ziaristilor au explicat reprezentantilor societatii civile faptul ca pentru transmiterea unui mesaj catre opinia publica trebuie luate in calcul interesul celui care transmite, publicul tinta si importanta mesajului. Pe de alta parte, sectorul ne-guvernamental a reprosat ziaristilor lipsa de interes fata de temele propuse sau pur si simplu lipsa de profesionalism in abordarea unor subiecte de interes general, cum ar fi situatia persoanelor cu handicap.

Moderati de Liviu Mihaiu de la Academia Catavencu, Ovidiu Miculescu, Europa FM, Alexandru Lazescu, Mix FM, Ioana Lupea, Cotidianul si Victor Roncea, ZIUA, au dezbatut cu publicul prezent despre relatia media-societate civila. Asociatia Civic Media a sustinut ca presa este parte integranta a societatii civile si media trebuie sa-si asume un rol civic in vederea dezvoltarii si consolidarii unei democratii reale. ZIUA si Civic Media au exemplificat prin amplele campanii desfasurate anul trecut, cea dedicata eliberarii romanilor din Grupul Ivantoc de la Tiraspol si Solidaritate pentru Delta, consacrata stoparii constructiei canalului Bastroe, campanii care au reunit sprijinul a circa 150 de organizatii ale societatii civile, inclusiv importante institutii de presa.

Actuala editie a Galei Societatii Civile si-a propus, dupa cum precizeaza organizatorii, sa ajute ONG-urile ca pe langa recunoasterea obtinuta prin premii, sa-si atraga sponsorizari si sa se faca tot mai vizibile in relatia cu mass-media si cu institutiile de politici publice. In cursul acestei seri, la Teatrul National se va desfasura festivitatea de premiere a proiectelor de participare publica de succes desfasurate in cursul anului trecut.

Fata de prima editie, organizatiile au castigat clar in combativitate si ambitia de a se face cunoscute si prin calitatea comunicarii. De altfel, misiunea Galei este de a ajuta ONG-urile sa isi evidentieze rezultatele, fapt certificat si de interesul starnit de eveniment in ultima perioada - numerosi vizitatori ai site-ului deschis de Gala lansand pronosticuri asupra proiectelor cu sanse la podium. Festivitatii de premiere din aceasta seara ii va urma reprezentatia "Hic sunt leones", un succes al regizorului Dan Puric pe scena Teatrului National.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri