Daca e septembrie, e vremea ca televiziunile sa renunte la tavalelile prin nisip, la playback-urile pe terasele hotelurilor de lux de pe litoral, la costumele de baie si la valurile inspumate de la rubrica meteo. Revine grila de toamna, creste numarul de telespectatori si, implicit, se relanseaza batalia pentru cotele de piata. Desi este un moment critic, schimbarile nu sunt atat de drastice pe cat ne-am astepta: un decor de studio ici, o emisiune de divertisment colo, revenirea glumetilor din primavara cam peste tot si un concurs-doua - cam asta ne-au rezervat directorii de programe pentru zilele ploioase.
Emisiunile informative, coloana tuturor televiziunilor comerciale, continua sa se situeze in parametrii obisnuiti. Cele mai multe posturi nu par insa dispuse sa faca mari schimbari in domeniu: segmentul prime time ramane scena confruntarii dintre PRO TV, Antena 1 si TVR, in timp ce Prima TV continua sa difuzeze editiile principale de stiri cu o ora mai devreme (18.00 si 22.30). Singura coafare semnificativa vine de la National TV, unde emisiunea de stiri isi schimba decorul, devenind 24 de ore. Marea provocare, care nu se reduce insa la grila de toamna, o va avea de infruntat Realitatea TV (de altfel, cel mai discret post cand vine vorba despre noutati), care va afla daca poate face fata sau nu nou-intratilor din nisa: N24 si Antena 3, care au avut timp sa se aseze pe piata in perioada mai putin fasta a concediilor.

Teo fara Luciu?

Dupa-amiezele care nu vor fi petrecute in fata nesfarsitelor drame ale luiscotejilor si mariaalehandralor par sa lase scena deschisa pentru confruntarea dramatica dintre Teo si 9595, unde suprematia vedetei PRO TV a fost pentru prima oara zdrobita de psihologul Antenei 1. In informarea transmisa de PRO TV, Teo revine cu un format nou, cu decor nou, insotita, in afara de Tanta si Edi cu echipa lui de dans, de o sefa de sala (Greta) si un bucatar-sef (Gheorg). Nu se pomeneste insa nimic despre faimosul bust autohton, cel al Nicoletei Luciu, o vedeta care, chiar daca nu vorbeste mult, a adus, in timp, ceva puncte de audienta in favoarea echipei din Pache Protopopescu. Daca o mai invita si doctorul Andrei sa o descoasa despre vremea cand era infirmiera, balanta s-ar putea sa se incline definitiv spre Antena, marcand astfel sfarsitul unei epoci in care divertismentul de masa si cantautorii de cartier dictau pretul minutului de publicitate.

Premiere

Chiar daca show-urile de plaja si-au mancat malaiul, nu inseamna ca distractia se opreste. Majoritatea posturilor incep sa-si intampine publicul ratacitor cu productii noi. Cristi Tabara va continua sa gaseasca personaje-unicat, dar se va confrunta cu sfertul de ora difuzat de luni pana joi de Prima TV: Oamenii vorbesc, un talkshow cu oameni obisnuiti, dar si cu vedete. La capitolul talkshow insa, recordul apartine National TV, care aduce nu mai putin de trei emisiuni de dezbateri - Tall-shock, Natiune de televiziune si mai vechea Miezul problemei. La Antena 1, Pepe va modera confruntarea dintre cantaretii de muzica populara si cei din noua generatie la Revansa Starurilor. Prima TV pune la bataie o superdadaca, Irina Petrea, care se va chinui sa puna la punct odraslele recalcitrante intr-un nou reality-show. La acelasi post, Gabi Jugaru va va scuti de deplasarile cu taxiul in care prietenii pot sa vada cat de repede se pot uita informatiile din scoala generala, preferand sa-si reia farsele care l-au consacrat, in regim de doua glume pe saptamana. Batalia pentru recordul de noutati se va da intre Prima TV si Antena 1. Primii, in afara de cele doua emisiuni deja pomenite, mizeaza pe o lovitura in stil Vrei sa fii miliardar?, cu noul concurs Da sau Nu, dar nu renunta nici la emisiunile interactive cu premii, urmand sa lanseze Garito, cu Mihaela Tatomir si Rocsana Marcu. Marea surpriza va fi insa un reality-show cu familia manelistului Vali Vijelie. Daca nici asta nu va incanta, revine si una dintre cele mai iubite prezentatoare, Andreea Raicu, viitoarea gazda a unei noi emisiuni - Mereu prieteni. In schimb, Antena 1 se bazeaza pe pofta de ras traditionala si lanseaza Gogomanii, un sketch-comedy show, si Animat Planet, un serial de parodie animata. Eternul Dan Negru descopera din nou un format de succes, Ziua Judecatii, si spera ca va fi o lovitura macar la fel de mare precum Ciao, Darwin!. TVR 1 se primeneste, in schimb, cu emisiuni de anchete si filme documentare, dar si cu emisiuni noi, informative si de dezbateri. PRO TV, in schimb, se distreaza punandu-i pe concurentii de la Mamma mia sa-si aleaga o viitoare partenera dupa cat de bine o lauda potentiala soacra.

Seriale vechi si noi

Serialele autohtone se imbogatesc cu doua noi titluri. Antena 1 ancheteaza Un caz de disparitie, un thriller politist cu scenariul lui Denis Dinulescu, in timp ce PRO TV vrea sa vada cum sta treaba La serviciu - noul sitcom pornind de la premisa ca tot se intampla ceva la slujbe din moment ce majoritatea romanilor petrec acolo sase-opt ore pe zi. Tot Pro TV ii scoate din bloc pe membrii familiei Curca si ii trimite la capsuni in Spania, iar Prima TV deschide un nou sezon pentru Trasniti in NATO. Fetele cu lipici isi vad in continuare de baietii cu suprafete adezive disponibile, in timp ce Vacanta Mare vrea sa-l parodieze pe Jay Leno. TVR 1 are un sitcom nou, Trasnitii din Queens, si le continua pe cele deja traditionale: Amy, Lege si ordine, Verdict: crima, cu noi sezoane in cazul Stargate, Martor Tacut si Scoala micilor vrajitoare.
La capitolul telenovele, numarul de premiere este mult mai redus: Mostenitoarea (TVR), Secretul Mariei (coproductie Antena 1- Dolce Vita Productions) si California (PRO TV).

Reveniri

Emisiunile consacrate au fost pastrate in cea mai mare parte. La TVR vor reveni Andreea Marin, cu aceleasi Surprize, surprize, si Raluca Moianu cu Iarta-ma!. Continua, de asemenea, Scoala Vedetelor, Stele de 5 stele, Garantat 100%, Profesionistii, Filme soc si filme sic, Parteneri de weekend, Cealalta Romanie si, evident, Minutul 91. La Prima TV, Iulia Fratila revine la Prosport Show, carcotasii isi umplu iarasi tolba cu sageti, Cristi Sabbagh supravegheaza interlopii la 112, Politia in actiune, cei Tradati in dragoste gasesc sprijin la Ernest, iar mamele nemultumite pot in continuare sa vada cum e viata altora la Schimb de mame. Antena 1 vine cu un format nou al Divertisilor, dar continua Felix si Otilea. De asemenea, mentine 9595, Geniali, Duminica in familie, Canalul de stiri, Recursul etapei si In gura presei. La PRO TV, asa cum v-ati obisnuit, veti vedea Bodyguard, Stele Verzi si Local Kombat.

Filme de top

De la filme de arta la superactiune, toamna arata bine pentru toata lumea, cu premiere pe tara si reluari ale unor succese eterne. PRO TV are episodul 2 din Harry Potter si tot a doua parte din Stapanul Inelelor, Ali, Simone, Bandele din New York, Totul despre Schimdt, Planeta maimutelor, Blonda de la Drept 2, Nasul stresat, Avertizarea si o capodopera controversata a lui Quentin Tarantino - De la apusul la rasaritul soarelui. Tot cu Tarantino loveste si Antena 1, care aduce mult asteptatele Kill Bill 1 si 2, alaturi de Mumia, Sa nu mori azi, Cat imi dai sa te impusc din nou?, Blackhawk Down sau Rataciti printre cuvinte. Nici Prima TV nu e departe ca numar de filme cu succes de casa: Nasul 1-3, cinci filme cu Sylvester Stallone, patru cu Schwarzenegger, tot patru cu Eddie Murphy, cele doua parti din Misiune Imposibila, precum si Con Air, Salvati soldatul Ryan, Enemy at the Gates, Angel Heart, Chaplin sau Alive.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri